Hlavní obsah

Startuje další ročník Batist Nejsestřičky roku 2016

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní ročník Batist Nejsestřičky byl vyhlášen netradičním způsobem - divadelním představením Manželské štěstí v pražském Divadle na Perštýně ve čtvrtek 24. března.

Foto: archív Davida Novotného

Batist Nej sestřička 2016 - vyhlášení dalšího ročníku

Článek

Letošní ročník zahájili, generální ředitel BATIST Medical, a.s. Ing. Tomáš Mertlík, MBA a ředitel Královéhradecké lékárny Jaroslav Nádvorník. „Oceňujeme především práci zdravotní sestřičky, která je velmi důležitá v nemocnicích,“ uvedli oba shodně.

Letos se bude konat již osmý ročník soutěže, ve které nejde ani o věk, ani o fyzickou krásu, má za cíl vybrat nejlepší zdravotní sestru z pohledu odborného a lidského. Tento projekt je prezentací náročné práce sestřiček, o které se často říká, že je posláním.

Záměrem je vyzdvihnout jejich podstatnou úlohu ve zdravotnictví, profesionalitu a chování nejen k pacientům a vyjádřit jim touto akcí poděkování. Ve finále se utká 12 soutěžících, kteří budou soutěžit v disciplínách, jako jsou: úvodní představení se a zodpovězení otázky od poroty, módní přehlídka sesterských uniforem i společenských šatů a úkol z ošetřovatelství.

Na slavnostním zahájení dalšího ročníku došlo i k předání daru do rukou ředitele Hospice Anežky České Miroslava Wajsara, který z rukou generálního ředitele Tomáše Mertlíka přijal šek na 20 000 Kč. „Již osm let nám pomáháte a jsme za to nesmírně vděční,“ vyjádřil slova díků Wajsar Tomášovi Mertlíkovi, který dodal: „Jsme rádi, že takové zařízení máme u nás v Červeném Kostelci a můžeme pomoci těm, kteří jsou důležití v oboru, beru to i jako naší povinnost.“

Poté následovalo divadelní představení Manželské štěstí, ve kterém si zahrála Michaela Dolinová, David Suchařípa, Iva Hüttnerová. Michaela Dolinová prozradila, že je velmi šťastná se svým manželem. „I když mě někdy štve, musím mít nádobí, uklízet a žehlit košile, ale stejně ho miluji,” dodala Dolinová v zákulisí.

Iva Hüttnerová na sebe prozradila, že nemá ráda utírání prachu, to je to, co nesnáší a neměla nikdy ráda, vždy to raději dělal syn, kterého uplácela něčím. David Suchařípa má rád domácí práce! „Mně nevadí uklízet, žehlit či prát,” dodal se smíchem. „Asi tě vyměním za svého manžela,” prohlásila v zákulisí Michaela Dolinová.

Finálový večer se uskuteční 8. října v Náchodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám