Hlavní obsah

Starší žáci korfbalového Brna měli problémy jen v prvním poločase

Novinky, Jan Pařík

Vcelku dlouho to vypadalo, že dojde k překvapení, favorit však zabral a druhou prohru v sezoně nepřipustil. Brněnští starší žáci si v osmém kole poradili i v tabulce s druhým Prostějovem 13:7 a dál s přehledem vévodí tabulce.

Foto: Jan Pařík

Brno (v bíločerveném) s z Náchoda odvezlo tři výhry.

Článek

Jednoznačný hit kola mezi prvním a druhým celkem pořadí přinesl i nejvyrovnanější podívanou. Hanáci v Náchodě Korfbal klubu dlouho vzdorovali a o poločase dokonce i vedli o jeden koš. Brňané však včas nastartovali svůj brankostroj a zejména díky mrštné Anně Literové, která zaznamenala šest košů, uspěli. V ostatních dvou duelech neměli sebemenší potíž a z Náchoda si tak odvezli plný počet šesti bodů.

Osmé kolo hrubě nevyšlo oslabenému domácímu týmu, který ztratil všechny tři zápasy a musel se sklonit i před poslední Kutnou Horou. Náchod si tak výrazně zkomplikoval cestu do tříčlenné nadstavby soutěže. Na čtvrtém místě tabulky ztrácí na třetí České Budějovice dvě kola před koncem základní části tři body, jenže před sebou má už jen tři duely, zatímco Jihočeši šest.

Martin Šnévajs (trenér, Prostějov): „Brno je jednoznačně nejlepší tým soutěže. Drželi jsme se proti němu zuby nehty, využili jsme naplno všechny naše možnosti, jenže nakonec se ukázala síla soupeře. Který nás ve druhé části utkání přehrál. Karty jsou podle mě jasně rozdané. Do nadstavby postoupí Brno my a České Budějovice. Mezi námi a Jihočechy se pak rozhodne, kdo stane proti Brnu ve finále. Bohužel v příštím kole do Kutné Hory pojedeme nejspíš jen v sedmi hráčích, takže dáme Budějovicím šanci na stažení našeho náskoku.“

Jaroslava Pavlovičová (trenérka, Náchod): „Brno potvrdilo roli favorita, i když Prostějov i Kutná Hora mu hlavně v prvních poločasech vzdorovaly. Náš tým bohužel postrádal tři střelce a přes veškerou snahu ostatních jsme doma zůstali bez bodu. V kádru však máme mnoho mladých korfbalistů, kteří představují perspektivu do budoucna.“

SK Plhov Náchod U16 - Kutná Hora SK Respo U16   8:13

Prostějov SK RG U16 - Brno KK "A" U16   7:13

Brno KK "A" U16 - SK Plhov Náchod U16   12:3

Prostějov SK RG U16 - Kutná Hora SK Respo U16   9:3

Kutná Hora SK Respo U16 - Brno KK "A" U16   6:12

SK Plhov Náchod U16 - Prostějov SK RG U16   4:17

Tabulka:

1. Brno                      34

2. Prostějov               20

3. České Budějovice 14

4. Náchod                 11

5. Znojmo                   9

6. Kutná Hora             8

Reklama

Výběr článků

Načítám