Hlavní obsah

Starosta Prahy 13 nesouhlasí s novou výstavbou u Obchodního centra Lužiny

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 9. září obdržel starosta Městské části Praha 13 David Vodrážka žádost Magistrátu hlavního města Prahy o vyjádření ke stavebnímu záměru soukromého investora, který plánuje výstavbu několika budov přiléhajících ke stávajícímu obchodnímu centru u stanice metra Lužiny.

Článek

Městská část se má vyjádřit v rámci tzv. zjišťovacího řízení podle zákona o posuzování vlivu stavby na životní prostředí.

„Jako starosta městské části s tímto stavebním záměrem rozhodně nesouhlasím a podniknu v rámci svých kompetencí všechny kroky k tomu, aby k jeho realizaci nedošlo,“ uvedl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

„Podle mého názoru jde o budovy příliš objemné a vysoké, které navíc způsobí zvýšení provozu na místních komunikacích a zhoršení problémů s parkováním. Vnímám také výrazný nesouhlas obyvatel sídliště Lužiny s touto výstavbou. Na čtvrtek 19. září jsem proto svolal mimořádné zasedání rady městské části, která vydá k záměru důrazné negativní stanovisko,“ řekl starosta.

V současné době probíhá komplexní rekonstrukce Obchodního centra Lužiny, se kterou městská část souhlasila a od počátku ji podporovala. Měla by skončit na jaře 2014 znovuotevřením obchodního centra.

"Nyní předložený záměr je nový a v době schvalování rekonstrukce OC Lužiny o něm městská část nebyla investorem informována," dodal mluvčí MČ Praha 13 Samuel Truschka.  

Reklama

Výběr článků

Načítám