Hlavní obsah

Staňte se na jeden den turistou ve vlastním městě

Novinky, Barbora Mrkvová

Olomoucká radnice pojala zahájené turistické sezóny opět neobvykle, každý Olomoučan si totiž může na vlastní kůži bezplatně vyzkoušet, jaké to je být turistou v Olomouci.

Foto: olomouc.eu

Zahájení turistické sezóny

Článek

Již podruhé zahájí olomoucká radnice turistickou sezónu netradičně. Nabídne tak všem obyvatelům Olomouce možnost prožít si během jednoho dne téměř vše, co může v Olomouci zažít turista. Zájemci tak budou mít možnost si projít město s průvodcem, projet se na raftech, na čtyřkole, nebo navštívit Pevnost poznání. 

Akce s názvem Staňte se jeden den turistou ve svém městě je naplánována na sobotu 23. května. Od 10 do 15 hodin se mohou návštěvníci zúčastnit různých druhů prohlídek města, projet se na raftu, navštívit Fort XIII – Nová Ulice, Pevnost poznání nebo ekologické centrum Sluňákov.

Dále se zájemci budou moci projet turistickým vláčkem po Olomouci, udělat si cyklovýlet po pevnůstkách společně s Olomouckými kolaři, ale také mohou zažít plavbu lodí historickou Olomoucí. Veškeré prohlídky jsou zdarma, je však nutno je rezervovat předem od pondělí 11. do pátku 22. května. 

Zájemci také mohou navštívit centrum Semafor, vyzkoušet jízdu na čtyřkole, zapůjčit si audioprůvodce či pozorovat historický střed města z dalekohledu umístěného v desátém patře v hotelu flora, tyto prohlídky jsou bez rezervací. 

Olomouckou nabídku ubytování nejen pro turisty zase obohatí nový kemp v Olomouci-Hejčíně. 

Další informace o sobotní akci bude od pondělí 11. května k dispozici v letácích umístěných v Informačním centru Olomouc pod radnicí a na webových stránkách tourism.olomouc.eu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám