Hlavní obsah

Stanice přírodovědců zve na výstavu Na skle a ve skle

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu od 4. do 10. března připravila Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy výstavu Na skle a ve skle, kterou lze navštívit každý den mezi 9. a 18. hodinou.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

V prvním březnovém týdnu se bude konat ve smíchovské Stanici přírodovědců tradiční jarní výstava živočichů a rostlin, tentokrát s podtitulem Na skle a ve skle. Zaměřila se na živočichy, kteří zvládnou pohyb po kolmém skle, hladkých listech fíkovníků nebo stoncích bambusu.

Výstava návštěvníky seznámí se zástupci z říše plazů (menší druhy ještěrů), žab, ryb (krunýřovec, sevelie aj.) a nebudou chybět ani bezobratlí. Dozvíte se, jak to zvířata vlastně dělají, že na nejrůznějších hladkých površích nespadnou, a zjistíte, že gekon není jako gekončík.

Kromě živočichů se můžete těšit na ukázku pěstování rostlin v nejrůznějších skleněných miskách, lahvích a jiných netradičních nádržích. Doprovodným programem výstavy bude 9. března „skleněná sobota“, kdy výstavu navštíví sklářka, Zdeňka Štrohalmová, a předvede techniku vinutí figurek ze skla a výrobu skleněných zvířátek na přání.

Vstupné: děti, studenti, senioři: 40 Kč, dospělí: 60 Kč, děti do 1 m a ZTP zdarma (v ceně i vstup do stálé expozice skleníků a tropického terária)

Adresa: Drtinova 1a, Praha 5 (nejbližší zastávky MHD: Anděl, Arbesovo nám., Kobrova)

Kontakt: Barbora Kurkinová, tel.: 222 333 863, kurkinova@ddmpraha.cz, www.priroda.ddmpraha.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám