Hlavní obsah

Stacionář v Mikulově dostal milión na výtah

Novinky, Dana Smrčková

Vozíčkáři se zatím musí v mikulovském denním stacionáři popasovat se schodištěm. Příští rok se ale všechno změní. Patron Občanského sdružení Biliculum, které stacionář provozuje, totiž věnoval jeden milión korun na vybudování výtahu.

Foto: Petr Brichcín

Petr Malásek (uprostřed) přebral symbolický šek na 1 000 000 korun na realizaci výtahu od zástupců břeclavské společnosti Fosfa.

Článek

Letos získalo Biliculum svého prvního patrona, stala se jím břeclavská společnost Fosfa. Stacionář si v létě přijeli prohlédnout generální a personální ředitel firmy, jejich návštěva přitom vyústila v návrh prohloubení spolupráce se sdružením v oblasti prezentace, finančních prostředků a hmotných darů.

Nedávno dostala tato patronace konkrétní podobu, a to šek na jeden milión korun, za který pořídí sdružení stacionáři výtah. „V září jsme slavnostně otevřeli zrekonstruované prostory v prvním patře. Tajně jsem doufal, že by se nám podařilo sehnat na vybudování výtahu alespoň část peněz, že nám jej ale někdo zaplatí komplet, to jsme nečekali a jsme samozřejmě moc rádi,“ usmíval se Petr Malásek, ředitel občanského sdružení Biliculum.

Podle něj by se mohly dát věci do pohybu už příští rok v létě. „Musíme s dětmi vyjet na nějaký pobyt, aby mohly práce ve stacionáři probíhat bez problémů. S výtahem v budově budeme moci přijmout i zbytek klientů na vozíčku,“ raduje se Malásek.

Denní stacionář v Mikulově je jednou ze sociálních služeb, kterými sdružení pomáhá ke zkvalitňování životních podmínek lidí s handicapam a jejich rodinám z Mikulovska, Břeclavska, Hustopečska, Pohořelicka. Její součástí je individuální vzdělávání, rehabilitace, logopedie, muzikoterapie, hipoterapie, základní péče, stravování, svoz a rozvoz.

Druhou službou je Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi – Stonožka. Ta zajišťuje psychologickou, sociální a terapeutickou pomoc přímo v rodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám