Hlavní obsah

Srazil chodkyni na přechodu a ujel, díky svědkům byl dopaden

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. prosince dopoledne srazil na přechodu ve Svitavách osobní vůz chodkyni. Řidič z místa ujel, aniž zraněné ženě poskytl pomoc. Díky všímavým svědkům byl jednatřicetiletý muž dopaden policisty. Žena skončila v nemocnici.

Foto: PČR Svitavy

Vůz ženu srazil přímo na přechodu, jeho řidič z místa nehody ujel.

Článek

Nehoda se stala na přechodu v Brněnské ulici. "Řidič osobního automobilu, narazil do ženy, která přecházela po přechodu pro chodce a vedla jízdní kolo. Žena byla vlivem nárazu odhozena mimo komunikaci na travnatý pás. Po nárazu řidič nezastavil a pokračoval v jízdě ve směru na Brno," popsala událost policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Zásluhou dvou svědků, kteří policistům podali zásadní informace týkající se viníkova vozu, byl muž vypátrán. Pětapadesátiletou ženu odvezla záchranka se středně těžkým zranění do svitavské nemocnice.

"Chování řidiče považujeme za neomluvitelné. Naopak naše díky patří veřejnosti, která v tomto případě nebyla lhostejná," dodala mluvčí.

Okolnosti kolize policisté i nadále šetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám