Hlavní obsah

Sportovní úspěchy olomouckého Gymnázia Čajkovského ocenila krajská soutěž

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhodobé úspěchy sportovní sekce Gymnázia Čajkovského byly oceněny v 11. ročníku soutěže Talent Olomouckého kraje 2015, odkud si její studenti odnesli první, druhou a pátou příčku v oboru sport.

Foto: Petr Kameníček

Adéla Szarzecová přijímá ocenění za 1. místo v soutěži Talent Olomouckého kraje v oboru sport

Článek

V náročné konkurenci úspěšných sportovců z Olomouckého kraje získala první místo judistka Adéla Szarzecová a stříbrnou příčku obsadila dráhová cyklistka Sára Kaňkovská. Kromě prvních dvou míst se do nejlepší pětice probojovala ještě kanoistka na divoké vodě Klára Hricová.

Soutěž Talent Olomouckého kraje má za cíl ocenit a podpořit nejlepší žáky a studenty, kteří dosáhli vynikajících úspěchů v krajských, ústředních a mezinárodních soutěžích. Vítězi se mohou stát jednotlivci i soutěžní týmy v celkem pěti oborech, kterými jsou humanitní, přírodovědný, technický, umělecký a sportovní.

Mimo již zmíněná ocenění dosahují studenti i celé řady dalších sportovních úspěchů – v minulém školním roce získali republikový titul z futsalu, 10. místo v republikovém finále v atletice dívek nebo 12. příčku v republikovém finále ve florbalu.

Gymnázium Čajkovského vhodně kombinuje všeobecné vzdělání ruku v ruce s plnou podporou svých sportovních talentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám