Hlavní obsah

Spolek Veselá Vesnice spolupracuje na mezinárodním projektu Story of me

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu července a srpna se v polském Dobkowě sešli koordinátoři projektu Story of me, aby sesynchronizovali závěrečné práce na dva roky trvajícím projektu, který končí ke 31. srpnu.

Foto: Spolek Veselá Vesnice

Koordinátoři projektu

Článek

Mezi koordinátory byli Kasia Szajda, autorka projektu, a Ania Maciag za polskou stranu, dále Paula Rivela Cabanas a Valeria Alonso ze španělského Fontaa a Daniela Sedláková, Michaela Švermová a Dana Lamačová z Veselé (Česko).

Na schůzce v polském Dobkowě jsme začali pracovat na úkolech, které je třeba ještě udělat, aby byl projekt řádně zakončen.

Jednalo se především o dokončení webových stránek ve čtyřech jazykových mutacích – anglické, české, polské a španělské, o výběr fotek, které budou použity při výstavách a popularizaci projektu, o tvorbu videa s osobními postřehy účastníků projektu, o sepsání článků a rozhovory do novin, o naplánování lokálních setkání místních obyvatel s účastníky projektu v muzeu, v knihovně, případně besedy ve školách nebo v domovech pro seniory.

O projektu vznikne také brožura a budou postaveny dva informační panely ve Veselé u Mnichova Hradiště.

Výstupy celého projektu jsou však nejen články, webové stránky, řemeslné artefakty, jako např. lavičky a směrovníky, česko-polská kuchařka nebo obnovené tradiční akce uspořádané v rámci projektu během uplynulých dvou let, kterých se účastnili a které udělaly radost stovkám lidí.

Jsou jimi také záležitosti méně hmatatelné, jako je pevné partnerství mezi třemi vesnicemi a spolky z různých koutů Evropy, osobní přátelství mezi většinou účastníků projektu, radost z nově poznaného a uvědomění si důležitosti vlastní identity v rámci místa, kde žijeme, i v rámci svého života.

V průběhu necelých čtyř dnů trvání setkání v Polsku jsme si znovu připomněli významné momenty celého projektu, které nás jen utvrdily v tom, že dělat podobné aktivity má smysl. Že je důležité sdílet svůj příběh, aby neupadl v zapomnění, protože každý příběh může být pro někoho důležitý.

Za českou stranu je projekt realizován spolkem Veselá Vesnice, více informací najdete na facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám