Hlavní obsah

Společnost Trimill otevře příští týden novou výrobní halu ve Vsetíně

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. června společnost Trimill, a. s. zahájí oficiální provoz v nové výrobní hale ve Vsetíně. Výstavba haly přesáhla částku 190 miliónů korun. Slavnostní otevření se uskuteční v 11:00 hodin za účasti hejtmana Jiřího Čunka a představitelů města Vsetína a Zlínského kraje.

Foto: Trimill a.s.

původní hala č.7

Článek

Původní hala č. 7 bývalé Zbrojovky Vsetín o rozloze 7 200 m² pochází z roku 1935. Za 2. světové války se zde vyráběla děla, tzv. „dvojčata“, pro německé válečné letectvo. Trimill halu koupil koncem roku 2004 a o rok a půl později zde zahájil výrobu obráběcích strojů. Z důvodu nutnosti navýšit výrobní kapacity začal Trimill koncem roku 2016 rozšiřovat stávající provoz ve Vsetíně o dalších 3 500 m².

Výše investic spojených s novou halou přesáhla částku 190 mil. Kč a Trimill se ji chystá využívat nejen pro montáž strojů, ale také pro výrobu jejich komponentů a jako skladovací prostoty. K dispozici zde má i vlastní obrobnu a výrobu nosných betonových prvků strojů.

„Od otevření nové haly ve Vsetíně očekáváme především zrychlení výrobních procesů a zvýšení konkurenceschopnosti,“ říká spolumajitel firmy Milan Julina a dodává: „Výroba a montáž obráběcích strojů je totiž velmi složitý a časově náročný proces. Nové výrobní a skladovací prostory nám tak umožní u jednodušších typů strojů vyrábět i na sklad. Mohli bychom v některých obchodních případech výrazně zkrátit dodací lhůty.“ 

Trimill nyní vyrábí kolem 30 strojů ročně. Díky otevření nového provozu plánuje do pěti let navýšení produkce až o 50 procent. V současné době zaměstnává celkem 166 pracovníků, z toho 64 ve Vsetíně. S rozvojem výroby a novými zakázkami se však jejich potřeba v následujících letech výrazně zvýší.

„Do budoucna zde počítáme s vytvořením dalších zhruba 30 – 40 pracovních míst, a to zejména pro mechaniky a elektromechaniky s poměrně úzce specializovaným vzděláním,“ uvedla personalistka Ivona Obdržálková.

Také proto již nyní Trimill připravuje nábor nových zaměstnanců. Spolupracuje se stř. školami nejen ve Vsetíně, ale v rámci celého kraje. Samotnému slavnostnímu zahájení v pátek 15.6. bude od rána předcházet prohlídka firmy určená právě studentům škol ze Vsetína a okolí.

„Chceme studentům ukázat náš moderní provoz, ale také jim představit, čím se naše firma zabývá a jaké by zde mohlo být jejich uplatnění,“ informovala personalistka Ivona Obdržálková a dodala: „Jsme mile překvapení velkým zájmem ze strany škol, které chtějí příležitost k návštěvě naší firmy využít.”

Historie místa:

1935 – výstavba haly č.7 - Zbrojovka Brno rozšiřuje výrobní kapacity na výrobu děl - vzniká Zbrojovka Vsetín

1939 - 1945 - výroby tzv. „dvojčat“ pro něm. Luftwaffe

Od 50.let -  Zbrojovka zaměstnává asi 2 200 lidí v třísměnném provozu, na místě přistavené haly byly tehdy šatny, sprchy a zázemí pro zaměstnance

Na konci roku 2004 Trimill koupil halu z konkurzní podstaty firmy Zbrojovka Jablůnka

2005 – rekonstrukce

2006 – zahájení výroby 

2016 – podzim - zahájení výstavby nové haly, připojené k původní hale a rekonstrukce původní haly

2017 – prosinec – dočasné užívání nové haly ve zkušebním provozu

2018 - březen – kolaudace 15. 6. 2018 – slavnostní otevření haly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám