Hlavní obsah

Spisovatelka Kristýna Freiová besedovala se čtenáři

Novinky, Helena Šebestová

Městskou knihovnu Sokolov navštívila 10. prosince spisovatelka Kristýna Freiová, aby zde v rámci Cyklu večerů s debatami o zajímavých knihách besedovala s hosty.

Foto: archiv Kristýny Freiové

Spisovatelka Kristýna Freiová navštívila Sokolov

Článek

Akce, organizovaná pracovnicí knihovny Danielou Drobečkovou, probíhala v zajímavém prostředí. Od roku 1961  totiž sídlí knihovna zřízená městem Sokolov v sokolovském zámku.

Proběhlo předčítání z obou autorčin knih, kterého se ujala Marcela Freiová. Hosté s Kristýnou Freiovou debatovali jak o její prvotině Galilejec, tak o druhém románu Nesmrtelný hrabě. Kladli celou řadu otázek, vydáváním knih počínaje a dějovými zvraty v Galilejci konče. Diskuse byla velmi živá a poutavá. „Jedna z návštěvnic akce měla dokonce i poznámky a výpisky, předčítala úryvky a tak,” usmívá se spokojeně Kristýna Freiová.

Na závěr akce samozřejmě nechyběla autogramiáda. Kristýna Freiová aktuálně pracuje na své další knize, která vyjde na jaře příštího roku. Těšit se čtenáři mohou na pokračování románu Nesmrtelný hrabě.

Tentokrát se autorka nechala inspirovat životem rodičů Johanna Wolfganga von Goetha. Není proto náhodou, že Lucifer začne před obyvateli Frankfurtu nad Mohanem hlavního hrdinu, Laurenta Angeloure, hraběte Saint Germain, představovat jako učence doktora Fausta a sám se pak seznámí s krásnou Markétkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám