Hlavní obsah

Soutěž školních časopisů vyhlášena již podesáté

Novinky, Lucie Navrátíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před několika málo dny byl vyhlášen další ročník soutěže školních novin a časopisů. Hlavním organizátorem této celorepublikové soutěže je Asociace středoškolských klubů České republiky.

Foto: M. Kalužík
Článek

Jedná se o postupovou soutěž, které se mohou zúčastnit všichni, kteří vydávají časopisy nebo noviny, na kterých se podílí děti a mládež. Soutěž byla  zařazena mezi oficiální soutěže Talent centra Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

„V letošním roce už chystáme desátý jubilejní ročník,” informoval ředitel soutěže Petr Kantor z Asociace středoškolských klubů České republiky. „Zájem o naši soutěž rok od roku roste, což nás nesmírně těší,” dodal.

Pro účast v celorepublikové části soutěže je potřeba nejprve úspěšně projít krajským kolem. Uzávěrka přihlášek je 20. března.

Soutěžit lze v následujících kategoriích:

- Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. stupeň (tvořené pouze žáky I. stupně).

- Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. stupeň (tvořené pouze žáky I. stupně). - Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. a II. stupeň (tvořené společně žáky I. a II. stupně).

- Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. stupeň (tvořené pouze žáky I. stupně). - Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. a II. stupeň (tvořené společně žáky I. a II. stupně). - Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – II. stupeň (tvořené pouze žáky II. stupně).

- Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. stupeň (tvořené pouze žáky I. stupně). - Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. a II. stupeň (tvořené společně žáky I. a II. stupně). - Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – II. stupeň (tvořené pouze žáky II. stupně). - Časopisy a noviny vydávané studenty středních škol.

- Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. stupeň (tvořené pouze žáky I. stupně). - Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – I. a II. stupeň (tvořené společně žáky I. a II. stupně). - Časopisy a noviny vydávané žáky základních škol – II. stupeň (tvořené pouze žáky II. stupně). - Časopisy a noviny vydávané studenty středních škol. - Oddílové časopisy.

- Webové časopisy a noviny (funkční redakční systémy – nejedná se o pouhé vystavení pdf časopisu).

„Soutěž je otevřená všem, kdo tvoří školní časopis ať už v rámci školních aktivit nebo zájmových,” upřesnil ředitel soutěže Kantor.

Kromě hlavních kategorií se soutěží také o nejlepší obsah, titulku a grafiku. Z krajského kola soutěže do celostátního kola postupují maximálně dva časopisy z každé kategorie a maximálně jeden časopis z kategorií obsah, grafika, titulní strana.

Slavnostní vyhlášení výsledků celorepublikové části soutěže je v letošním roce naplánováno na 29. a 30. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám