Hlavní obsah

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender zná své finalisty, čtyři jsou ze západních Čech

Novinky, Alena Lochmannová

V jubilejním desátém ročníku prestižní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender postoupili do finále 4 výčepní a barmani ze západu republiky. Společně s dalšími 16 finalisty se o titul nejlepšího výčepního plzeňského piva utkají 5. a 6. srpna přímo v plzeňském pivovaru.

Foto: Plzeňský Prazdroj

V jubilejním desátém ročníku prestižní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender postoupili do finále 4 výčepní a barmani ze západu republiky.

Článek

Tam budou muset přesvědčit odbornou porotu o dokonale zvládnuté technice čepování piva, ale i šíři svých znalostí z jeho historie a výroby. Porota, v jejímž čele bude plzeňský sládek Václav Berka, bude hodnotit i charismatické vystupování soutěžících a jejich um prezentovat pivo jako jedinečný nápoj.

Prokázat šikovnost i charisma se ve finále soutěže pokusí Martin Vaněk z Medité Royal Golf Restaurant v Mariánských Lázních. Plzeňský Švejk restaurant bude reprezentovat Viktor Bolya. 

„Do soutěže jsem se přihlásil už potřetí. Poprvé to bylo v roce 2008 a byl to pro mne velký zážitek i poučení. Jako výčepní pracuji devátým rokem a nejlepší na tom je, že si mohu popovídat s lidmi, a to nejen o pivu,” říká Bolya.

Zastoupení má ve finále soutěže také plzeňský Lokál Pod Divadlem či The PUB Plzeň. Bojovat za ně budou tentokráte ženy – Martina Navrátilová a Klára Vondráčková.

Vítěz soutěže získá možnost uvařit si vlastní várku společně s plzeňským sládkem Václavem Berkou a hlavně přinese své restauraci skvělou prestiž a signál hostům, že se "jeho" restaurace umí o pivo znamenitě postarat.

Reklama

Výběr článků

Načítám