Hlavní obsah

Soutěž JA Studentská firma roku 2019 spěje do finále

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praktický vzdělávací́ program pro střední́ školy JA Firma běží v České republice už od roku 1992. Studenti v rámci tohoto programu založí vlastní skutečnou obchodní́ společnost, která funguje pod vedením učitele a konzultanta. Sedm letošních vítězů postupuje do superfinále.

Foto: JA Studentská firma

Studentská firma EcoBrko z Hradce Králové zvítězila v kategorii Finanční řízení a postupuje do superfinále JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU

Článek

Vítězové pojedou do Francie

Ve 24. ročníku zvítězilo v 10 kategoriích 7 firem, které postupují do superfinále JA Studentská firma roku, které proběhne 16. května v prostorách University of New York in Prague (UNYP).

Vítězný tým postupuje do mezinárodního finále JA Europe Company of the Year Competition 2019, které se bude konat letos ve Francii. Akce se uskutečnila za podpory Ministerstva školství a mládeže a tělovýchovy České republiky a Amerického velvyslanectví v Praze.

Soutěžního veletrhu, který se uskutečnil 4. dubna v pražské Galerii Harfa, se zúčastnilo 43 studentských firem z celé republiky. V soutěži bylo vybráno 10 nejlepších týmů.

Vítězové jednotlivých kategorií:

Soutěžní kategorie Nejlepší inovace: JA FIRMA Ústřední topení, Brno

Soutěžní kategorie Studentská aplikace: JA FIRMA Ústřední topení, Brno

Soutěžní kategorie E-shop: JA FIRMA Kiš-kiš, Hradec Králové

Soutěžní kategorie STEM projekt: JA FIRMA Mon(k)eys, Plzeň

Soutěžní kategorie Raifeissenbank Leadership Student Award: Kristýna Vodáková

Soutěžní kategorie JA Alumni Team Spirit Award: JA FIRMA K-Style, Plzeň

Soutěžní kategorie Prezentace na pódiu: JA FIRMA Rébus, Praha

Soutěžní kategorie Marketing: JA FIRMA Paletea, Ćeská Třebová

Soutěžní kategorie Finanční řízení: JA FIRMA EcoBrko, Hradec Králové

Soutěžní kategorie: Cena Tomáše Bati: Vystavovatel: JA FIRMA Kiš-Kiš

Nárůst kvality

„Letošní soutěžní veletrh JA Studentský Firem sice nerostl kvantitativně, tedy co do počtu studentů. Zaznamenali jsem skvělý kvalitativní nárůst v podnikatelských záměrech a výkonech studentů,“ komentuje veletrh Martin Smrž, ředitel neziskové organizace JA CZECH.

Od založení po likvidaci

JA Firma umožňuje účastníkům proniknout do problematiky fungovaní společnosti od jejího založení až po likvidaci. Jedná se o reálnou činnost, nikoliv fiktivní. Studenti se učí nejen všechny nutné administrativní́ postupy při zakládání firmy, ale i přijímat rozhodnutí nebo zapojit společenskou odpovědnost do svého podnikání. Účastníci programu se mohou se svými společnostmi přihlásit do výše zmíněné soutěže JA Studentská firma roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám