Hlavní obsah

Soutěž Dobrota Karlovarského kraje zná své vítěze

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce kraj historicky poprvé vyhlásil soutěž Dobrota Karlovarského kraje. Hodnotil v ní produkty malých a středních zemědělských a potravinářských výrobců.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Do soutěže přihlásilo 18 producentů celkem 82 výrobků.

Článek

Celkem 18 producentů z regionu přihlásilo do soutěže 82 výrobků. Vítězové mohou od nynějška používat značku Dobrota Karlovarského kraje, která symbolizuje regionální kvalitu a původ surovin především z naší země. Společně s krajem akci pořádá Střední zemědělská škola Dalovice.

„Velmi si ceníme kvalitních zemědělských výrobků a potravin, které vznikají v našem kraji. Chceme co nejvíce zviditelnit jejich výrobce a upozornit všechny na to nejchutnější z regionu, ať už se jedná o čerstvý chléb, mléčné výrobky, med nebo čaje. Moc se těším, že budeme těmi nejlepšími produkty, které už brzy ponesou značku Dobrota Karlovarského kraje, moci obdarovat mimo jiné tuzemské a zahraniční návštěvy i další vážené hosty, aby šířili dál povědomí o našich výrobcích. Navíc budeme i v Krajských listech a dalšími způsoby lidi informovat o tom, kde si mohou naše dobroty koupit,” uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Soutěžilo se v pěti kategoriích: Masné výrobky (1. místo Vepřové maso ve vlastní šťávě -  Josef Pelant – Doupovské uzeniny), Mléčné výrobky (BIO děpoltovické máslo – Farma Jiří Kubernát), Pekařské a cukrářské výrobky (Karlovarské vřídelní kapky – Karlovarská pekárna s. r. o.), Alkoholické a nealkoholické nápoje (Chmelonáda – Kynšperský pivovar s. r. o.), Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě (Olej ze semene ostropestřce mariánského – Bohemia olej s. r.o.). Udělena byla i jedna zvláštní cena (Kolekce uzených ryb – Rybářství Mariánské lázně s. r. o.).

V hodnotitelské komisi zasedli zástupci Karlovarského kraje, Krajské veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Střední zemědělské školy Dalovice.

„Ocenění výrobci dostanou certifikát, který je opravňuje používat značku Dobrota Karlovarského kraje, a to na neomezeně dlouhou dobu. Podmínkou ovšem je, že se nesmí výrazně změnit charakter vítězného výrobku,” upřesnil krajský radní Karel Jakobec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám