Hlavní obsah

Soutěž amatérských kuchařů se v Šumperku blíží do finiše

Novinky, Tereza Schreiberová

Pětice soutěžících a jejich menu, pět soutěžních večerů, tříčlenná porota a hosté šumperské kavárny PředMěstí - to je první regionální reality show, soutěž o spotřebiče Whirlpool za 15 tisíc. Zítra vaří poslední kuchař a nebude to mít lehké. Laťka je vysoko. Akce je součástí Chuti Jeseníků.

Foto: Tereza Schreiberová

Porotci to nemají jednoduché

Článek

"V červnu jsme vyzvali zájemce, aby se se svým tříchodovým menu hlásili o účast v soutěži. Z desítek přihlášených jsme vybrali pět soutěžících, jejichž menu se nám zdálo být nejvíce atraktivní. Každý z nich má k dispozici jeden večer v šumperské kavárně PředMěstí, aby hostům uvařil a přesvědčil je, aby mu věnovali maximum hlasů," vysvětlila princip soutěže Dáša Ciscoňová, spoluorganizátorka. "Každý host k menu dostane pět kuliček, porotci pak mají hlasů deset," doplnila Ciscoňová.  

Lucie Russnáková, Lenka Rokytová, Karolína Schreiberová a Petr Mrázek už uvařili. Zítra jde do boje poslední kuchař amatér Michal Tomášek. Jestli bude jeho domácí paštika, cibulačka, žebírka a trhanec ověnčena hodnotným poukazem, se rozhodne na PředMěstí. 

O vítězi rozhodnou jak hosté kavárny, tak odborná porota. Do odborné poroty zasedl Martin Šinkovský, šéfredaktor portálu o vaření www.vseovareni.cz, Jakub Gál, majitel restaurace Ambiente v Šumperku a Iva Janhubová, profesionální kuchařka. 

Vítěz získá nejenom hodnotné ceny, ale také právo na svůj večer šéfkuchaře, který je plánován na příští čtvrtek. Gastronomické večery kuchařů amatérů začínají v šumperské kavárně PředMěstí vždy ve čtvrtek v 17 hodin.

Soutěž připravili organizátoři gastrofestivalu Chuť Jeseníků jako zpestření léta, které v Jeseníkách chutná. 

Reklama

Výběr článků

Načítám