Hlavní obsah

Sokolníci měli sraz v Brodcích nad Jizerou

Novinky, Jiří Vlček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní myslivecká sezóna je v plném proudu a také sokolníci se setkávají, aby předvedli své umění s dravými opeřenci.

Foto: Jiří Vlček

Nástup lovců

Článek

Sokolníci z Čech, Moravy a Slezska jsou sdruženi v Klubu sokolníků ČMMJ, která je jedinou sokolnickou organizaci v naší zemi a patří také k největším na světě. Základní organizační složkou jsou sokolnická střediska, která pořádaji svá setkáni a lovy.

V sobotu 23. října jsem měl možnost jedno takové setkání navštívit a přesvědčit se o kráse ptačích dravců při loveckém umění. Setkání se konalo v loveckém revíru Myslivecké jednoty Brodce nad Jizerou a lovilo se v okolí obce Strašnov.

K lovu byli použiti tito dravci - orel skalní, jestřáb lesní a káně Harisovo. Sokolníci nejprve udělali nástup a se slovy lovu zdar nastoupili na určené loviště. V rojnici se dali  k pochodu po poli, pečlivě sledovali, zda se objeví kořist, kterou by dravci mohli ulovit. Po náročném dnu se lovci sešli v myslivecké chatě v Brodcích nad Jizerou, tady probrali výsledek prvního dne lovu a nachystali se na další lovecký den.

Celé lovecké setkání ukončili v neděli a určitě se již těší na další setkání. Mohu jen dodat, že vidět dravce při lovu je opravdu velký zážitek  

Reklama

Výběr článků

Načítám