Hlavní obsah

Sokol Dobříš láká na rope skipping i badminton

Novinky, Daniela Raušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokol Dobříš zahájil na podzim loňského roku nová cvičení, čímž rozšířil svoji nabídku sportů, kterým se zde můžete věnovat. Hlavním tahákem je moderní kondiční cvičení s využitím jednoho z nejjednodušších cvičebních nářadí – švihadla.

Foto: Nikola Bláhová

Cvičenky rope skippingu ze Sokola Dobříš na XV. Všesokolském sletu

Článek

Tzv. rope skiiping je rytmické skákání přes švihadlo na hudbu. V USA velmi rozšířený sport, který jste i u nás mohli vidět třeba na loňském závěrečném vystoupení na XV. Všesokolském sletu. Od září loňského roku se rope skippingu mohou zájemci věnovat i v Dobříši.

Na výběr mají ze dvou možností – buď kondiční rope skipping zaměřený zejména na dobrou fyzickou kondici (pro dorost a dospělé – každé pondělí od 18 do 19 hodin), nebo rope skipping zaměřený na skladby a budoucí vystoupení a soutěže (pro dorost a dospělé – každou neděli od 18.30 do 20 hodin). Pro žákyně je pak připravena hodina rope skippingu každý čtvrtek od 15 do 16 hodin.

Podzimní novinkou je i badminton, ten si lze do sálu Sokolovny Dobříš přijít zahrát každou neděli mezi 8. až 11. hodinou, nebo ve čtvrtek od 20 hodin.

Kromě zmíněných „sportovních novinek“ nabízí Sokol Dobříš i další sporty zejména florbal (žactvo, muži i oddíl žen), kick-box, volejbal či nohejbal.

Reklama

Výběr článků

Načítám