Hlavní obsah

Sociální síť mají i domácí mazlíčci

Novinky, Veronika Boháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální sítě – vynález, který ovládl svět. Od roku 2010 mají možnost svou sociální síť ovládat i zvířecí domácí mazlíčci, respektive jejich majitelé.

Foto: Ing. Romana Boháčková

Najdou i tito koníci nějakého kamaráda pomocí Ocásků?

Článek

Sociální sítě pro řadu lidí představují téměř hlavní způsob komunikace s okolím. Jen málokdo dnes nemá profil na některé ze sociálních sítí, díky které má přehled o tom, co dělají jeho kamarádi a známí, prohlížejí si jejich fotky z dovolené a dalších zážitků, většina uživatelů sociální sítě na té „své“ tráví denně i několik hodin.

V České republice je v provozu i nová sociální síť pro zvířata, zájemci ji naleznou na internetové adrese www.ocasky.cz. Mohou si zde vybrat nastávajícího otce pro štěňátka své fenky, oznámit ztrátu domácího mazlíčka, zadat jeho datum narození, tudíž má veřejnost přehled, kdy má váš svěřenec narozeniny, kdo už je ve zvířecím nebi a mnohé další. Máte-li zájem napsat nějaký článek o svém mazlíčkovi, o určité rase, právě zde máte tu možnost. Naopak pokud nejste pisatelský typ a chcete si přečíst informace o chovu ovcí, jsou tu pro vás připraveny.

Vyberete-li svému svěřenci nějakou spřízněnou duši, můžete si ji zde „přidat do rodiny.“ Ve fóru prodiskutujte oblast, která vás zajímá – např. jak vychovávat bulteriéry, jaká je vhodná teplota na plavení koní, zdraví a nemoci... Díky kalendáři máte ucelený přehled, kdy a kde se bude konat např. výstava psů, výcvikový tábor, tábor s koňmi pro děti, burza aj. Do fóra přispívají nejen laici, ale rovněž v hojné míře i odborníci - veterináři aj.

"Ocásky jsou určeny široké veřejnosti, všem, kteří chovají nějaké zvíře. Je určena ale i specializovaným skupinám – rybáři aj.," uvedl zakladatel serveru Dean Obritzhauser. Ten zároveň vysvětluje důvod vzniku této stránky: "Chtěl jsem udělat ucelenou a obecnou stránku pro chovatele zvířat, která nebude zaměřena třeba jen na psy nebo kočky."

Dean Obritzhauser pochází z Chorvatska, ale nyní žije na Moravě. Ocáskům se věnuje od roku 2010. Průlomová síť, kterou vytvořil, má denní návštěvnost zhruba 400 lidí.

Setkání uživatelů serveru se podle jeho slov zatím nechystá, ale síť umožňuje seznámení lidí se stejnými zájmy. Hudbou budoucnosti je podpořit tato setkání právě přes www.ocasky.cz

Na síti svůj profil mají i někteří poměrně kuriózní zástupci - např. krab poustevník či žabka listovnice červenooká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám