Hlavní obsah

Sobota ve znamení partnerských bitek, domlouval nůž i kovová trubka

Novinky, Leona Roháčková

Sobota 19. listopadu bude v archivech policistů z olomouckého kraje zaznamenána jako den manželských potyček. V Olomouci napadl manžel svou choť železnou trubkou, v Lipníku nad Bečvou v rámci domácí bitky přišel ke slovu i nůž.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Olomoučtí kriminalisté prověřují podezření ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. "V sobotu odpoledne  napadl v opuštěné hale za zimním stadionem svou ženu sedmadvacetiletý muž. Bil ji do hlavy, kopal do břicha a posléze ji udeřil do hlavy kovovou trubkou," popsala první útok mluvčí KŘP Olomouc Jitka Dolejšová.

Žena musela vyhledat lékařskou pomoc. Ve Fakultní nemocnici jí byly ošetřeny dvě tržné rány na temeni hlavy. "Podezřelý muž byl umístěn do policejní cely, okolnosti případu dále šetříme," dodala mluvčí.

V sobotu večer byli policisté přivoláni do bytu v Lipníku nad Bečvou. Třiačtyřicetiletý podnapilý muž v kuchyni napadl svou o dva roky mladší manželku, která myla nádobí. "Nejdříve ji slovně urážel a pak uhodil. Agresivitu vystupňoval poté, co jej žena pravděpodobně neúmyslně poranila na tváři nožem, který právě držela v ruce," popsala začátek druhé potyčky Dolejšová.

Násilník ženu opakovaně bil pěstmi do obličeje, škrtil ji, mlátil hlavou o zeď a vyhrožoval jí zabitím. "Utrpěla zhmoždění hlavy, nosu, obličeje, rukou a krku," konstatovala mluvčí.  

Muž, kterému policisté naměřili více než dvě promile alkoholu v krvi, byl eskortován do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. Dechová zkouška odhalila, že ani žena nebyla střízlivá. I tento případ policisté dále šetří.  

Reklama

Výběr článků

Načítám