Hlavní obsah

Sobota patří v Centrálním parku Prahy 13 psům, mají svůj velký den

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrální park v Praze 13 ožije v sobotu 9. září štěkotem, vrčením a lidským halasem. Desátá hodina odstartuje druhý ročník Psích dnů. Až do osmnácté uvidíte psy všech ras, velikostí i barev. Park je pro "třináctkové" čtvernožce oblíbeným venčištem, majitele se svými čtyřnohými kamarády tu potkáte v zimě v létě.

Foto: Archiv radnice Praha 13

Čtyřnohá odtahovka

Článek

Už loni byl o akci velký zájem, přitáhla mnoho návštěvníků, což se předpokládá i letos. Jedinou neznámou je počasí, to by mohlo být rušivým elementem. Ale věřme že bude pěkně, žádné „psí počasí”.

Vloni byl nejatraktivnější disciplínou skok do výšky, určitě tomu bude tak i letos.

Akci fandí i starosta

„Jsem rád, že se naše městská část může podílet na organizaci Psího dne. Praha 13 je přímo rájem pro všechny pejskaře už kvůli Centrálnímu parku, který je ideálním místem pro venčení. Navíc považuji za užitečnou každou osvětu, která se v této oblasti organizuje,” uvedl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Přeskočí rekord?

Hlavním bodem programu je již zmiňovaný skok do výšky. Na poměrně netradiční disciplínu se určitě těší nejen organizátoři, ale také diváci. Do soutěže se může přihlásit až 40 zájemců, kteří budou rozděleni na dvě kategorie podle velikosti pejsků.

Překážka začíná na 60 cm a postupně se zvedá. V loňském roce se do České knihy rekordů zapsal belgický ovčák Ejs se svým výkonem 110 cm. Těšit se můžete také na psí hernu Rebeldog a určitě vás uchvátí fascinující Staf Bull Show.

Můžete podpořit útulek

„Do Centrálního parku zavítají také známé tváře z médií se svými psy. Lákadlem je ukázka první pomoci psů, kterou bude provádět veterinární záchranná služba nebo psí dostihy. Nebudou chybět ani útulky s pejsky určenými k adopci, můžete si vybrat svého budoucího přítele. Útulky můžete finančně podpořit. Na místě bude mít stanoviště Vetcentrum Stodůlky, které zajistí čipování prvních 50 psů zdarma a můžete se také přijít poradit do veterinární poradny,” dodala mluvčí radnice Mgr. Eva Libigerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám