Hlavní obsah

Smyk na zledovatělé silnici poslal auto do stromu, záchranáři ošetřili pět zraněných

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět zraněných si vyžádala čtvrteční ranní dopravní nehoda v Žermanicích na Frýdeckomístecku. Pětatřicetiletý řidič dostal na zledovatělé vozovce smyk, vyjel ze silnice a narazil do stromu. Náraz byl tak silný, že se vozidlo převrátilo na střechu.

Foto: Policie ČR

Foto z místa události

Článek

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, ta však byla negativní. Podle dostupných informací je zřejmé, že dvě osoby utrpěly středně těžká poranění a zbývající část osádky vozu vyvázla s lehkými zraněními.

"Dva muži ve věku osmatřicet a čtyřiatřicet let utrpěli středně závažná poranění v oblasti zad, respektive poranění horní a dolní končetiny. Devatenáctiletá dívka byla zraněna na hlavě, další, o šest let starší, pak utrpěla poranění končetin. V obou případech se jednalo o zranění středně těžká. U ženy ve věku osmačtyřiceti let vyslovili záchranáři podezření na poranění v oblasti páteře a pánve," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Pacientům záchranáři poskytli neodkladnou přednemocniční péči a převezli je do Havířovské nemocnice.

"V rámci této dopravní nehody bychom chtěli řidiče upozornit, aby zejména v ranních hodinách dbali zvýšené opatrnosti a počítali s mlhami nebo právě, jako v tomto případě s tvořící se ledovkou," dodal mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám