Hlavní obsah

Slunce, sport, zábava - to byl Český běh žen v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 6. června pořadatelé z atletického klubu Sdružení sportovních klubů Vítkovice uspořádali 3. ročník velmi úspěšného závodu Český běh žen. Centrum tohoto mítinku, jediného v České republice, bylo mezi OC FORUM Nová Karolina, Trojhalím a centrem Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Český běh žen. Ostrava 6.6.2015.

Článek

Pořadatelům AK SSK Vítkovice, pod vedením hlavních osmi organizátorů v čele s Šárkou Mokrou a Oldřichem Zvolánkem, se podařil skvělý sportovní mítink s vynikajícími  sportovními výsledky a zábavou po celou dobu konání .

Jako startéři jednotlivých běhů se sešly osobnosti sportovního, kulturního a veřejného života. Závod na 2,5 kilometru, který běželo 570 žen, odstartoval primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura. Na náročnou trať 5 kilometrů poslal 621 žen režisér a herec Jakub Kohák. Akci na startu a v cíli moderoval atlet, úspěšný trenér žen Gustav Šulc.

Trať na 2,5 kilometrů chůze nordic walking vyhrála Elenka Mazurová v čase 18 minut a 41 vteřin.

Po této kategorii se na start běhu postavilo 570 žen, které se odhodlaly zdolat 2,5 tratě okolo OC FORUM Nová Karolína a centrem města. Do cíle se jako první dostala mladá dvanáctiletá atletka z 1. běžeckého klubu Jablunkov Kateřina Supíková.

Přesně ve 12.00 hodin absolvovalo 5 km neuvěřitelných 621 závodnic. Vyběhly z areálu FORUM Nová Karolina přes Náměstí Biskupa Bruna, okolo Trojhalí a podél řeky Ostravice na Masarykovo náměstí a zpět do místa startu.

Do cíle se dostaly jako první trénované atletky Lenka Ondrušíková - 20:48, Alžběta Mikolajková  - 21:26 a na třetím místě vítězka závodu 2013 a 2014 Karolina Váchová - 21:41.

Na nejdelší a v horku náročnou 10 km trat' se na start ve 13.00 hodin dostavilo 158 statečných vytrvalkyň, které absolvovaly dvě technicky, členitostí i podkladem náročná kola, kde místy působil i protivítr. Do cíle jako první dorazila Denisa Kozáková za 40:20 před Janou Kunčickou - 43:03 a Kateřinou Mynářovou - 45:04.

Slavnostní výsledky pořadatelé vyhlásili v 15.00. Zúčastněné ženy, kterých běželo celkem 1442, se spolu s rodinami a přáteli mohli zúčastnit pokračujícího Dětského dne v OC FORUM Nová Karolina a poslechnout si dechové orchestry, které se prezentovaly v rámci XVII. Mezinárodní soutěže velkých dechových orchestrů Ostrava 2015.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám