Hlavní obsah

Slučování středních škol ve Světlé nad Sázavou

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 1. září letošního roku dojde ve Světlé nad Sázavou ke sloučení škol. Na světelskou Uměleckoprůmyslovou akademii a Gymnázium se přesunou studenti dalších oborů.

Článek

Světelská akademie je jednou ze škol, která je zapojena do krajského projektu sjednocování škol. „Je to dlouhodobá koncepce kraje, podle které by v každém městě měla být jen jedna střední škola. Kraj počítá s tím, že zemědělské obory se přesunou do Humpolce, nezemědělské obory zůstanou ve Světlé. Aby město neztratilo obory, přesunou se na naši školu,“ upřesňuje situaci ředitel školy Jindřich Vodička.

Žáci maturitních oborů Sociální péče a nadstavbového oboru Podnikání budou mít od 1. září ve světelské akademii vlastní učebny, spolu s nimi se přesunou do budovy v Sázavské ulici i jejich učitelé.

„Druhé kolo přijímacího řízení na výše zmíněné obory bude už probíhat na naší škole. Pro naší akademii to znamená přírůstek nových 150 studentů. Pro internát to znamená jednu věc. Budeme si moci vybírat ty studenty, které ubytujeme. Bude to znamenat to, že stávající studenti, kteří dělali problémy, již nemusí dostat ubytování,“ vysvětluje Helena Kotěrová, studijní referentka.

Další otázkou tohoto přesunu jsou prostory světelského zámku. „Ty bude naše škola využívat ke galerijním účelům. Budeme zde vystavovat díla našich žáků, kteří navštěvují výtvarné obory,“ uzavírá Kotěrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám