Hlavní obsah

Slovenské házenkářky vyhrály v Ostravě gólem v poslední vteřině

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno z velmi důležitých utkání před čtvrtfinále Challenge cupu odehrály házenkářky DHC Sokol Poruba v sobotu 25. února 2017 v hale SAREZA na Hrušovské ulici v Ostravě-Přívoze. Utkaly se v Interlize v házené žen se slovenským celkem HK Slovan Duslo Šaľa.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.2.2017 Interliga v házené žen. HK Slovan Duslo Šaľa : DHC Sokol Poruba.

Článek

Náročné a nekompromisní utkání  mezi DHC Sokolem Poruba a HK Slovanem Duslo Šaľa, které se konalo v sobotu 25. února v Ostravě, bylo poslední přípravou před čtvrtfinále Challenge cupu. Hráčky DHC Sokola Poruba budou hrát  4. března v polském Elblagu s celkem Kram Start Elblag.

Zápas, který se hrál před 315 diváky, rozhodovali Tomáš Bubeníček a Marek Bečička.

V prvních minutách se nejprve dostaly ke slovu hráčky Sokola Poruba. Slovenky ihned odpověděly a rychlou hrou si držely stav se sokolkami téměř vyrovnaný. Nejprve brankový stav doháněly Slovenky, ale v závěru prvního poločasu musely skóre dohánět zase ostravské hráčky. Do šaten se odcházelo za stavu 11:10 pro slovenský tým.

Druhou  polovinu začaly Ostravanky dobře. Vyrovnaly stav na 12:12 a začala přetahovaná. Slovenky byly rychlejší a důraznější v útoku. Navíc se v brance dařilo slovenské brankářce Olexandře Krebs.

Ve 49. minutě byl stav vyrovnaný 18:18. Slovenky se rychlou hrou dostaly do vedení. V 58. minutě vedly 20:18. Sokolky stáhly v čase 58:31 na 19:20. Pozornou hrou se sokolkám podařilo v 59 minutě a 53 sekundě stav vyrovnat. Bylo to 20:20! Slovenský trenér Michal Lukačin si vzal oddechový čas.

V posledních sedmi vteřinách se podařil husarský kousek slovenské hráčce s číslem 5 Lívii Klučkové, která z těžkého úhlu překonala velmi dobře chytající Markétu Dolákovou. Hráčky HK Slovan Duslo Šaľa utkání gólem v poslední vteřině vyhrály 21:20.

HK Slovan Duslo Šaľa: Trenér Michal Lukačin. Livia Klučková - 6 branek, Ivana Bahylová - 4, Karin Bujnochová - 3, Babora Königová, Katariná Pósiková, Martina Tulipánová - 2, Monika Tisajová, Eva Verselková - 1.

DHC Sokol Poruba: Trenér Peter Olšavský. Šárka Marčíková - 5 branek, Diana Tomašechová - 4, Barbora Mýlková, Leona Šviráková - 3, Alžběta Rechtorisová, Alica Kostelná - 2, Michaela Konečná - 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám