Hlavní obsah

Slovácký řízek 2019: Sloní ucho padlo za necelých 12 minut, šampionem je opět Dvořáček

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už před začátkem klání hlásil Radim Dvořáček, držitel titulu Slovácký řízek 2018, útok na svůj vlastní rekord, který před rokem činil 39 minut a 25 vteřin. Realita ale předčila veškerá očekávání.

Foto: Restaurace Rybníček

Radim Dvořáček z Ostravy obhájil titul Slovácký řízek a překonal svůj vlastní loňský rekord

Článek

V sobotu 19. ledna večer v restauraci Rybníček Staré Město zvládl dvoukilový vepřový řízek Sloní ucho sníst za neuvěřitelných 11 minut a 25 vteřin. „Byl dobrý, klidně bych si dal ještě,“ hlásil s úsměvem po bleskové výhře obhájce titulu, nejsubtilnější ze soutěžících, jehož váha nedosahuje ani 70 kilo.

V sobotu se v restauraci Rybníček sešlo sedm statečných účastníků soutěže, včetně historicky první ženy Šárky Červenkové, i početné fandící publikum. A bylo znát, že rivalitu překonala dobrá nálada. „Kamil Hamerský slíbil, že mě po soutěži sveze domů, ale jen když nevyhraju,“ smála se Šárka Červenková.

Mezi dalšími soutěžícími nechyběl obhájce titulu Slovácký řízek 2017 Martin Cetkovský ze Starého Města nebo profesionální jedlík Kamil Hamerský. Nejmladšímu účastníkovi soutěže Jakubovi Rizničovi z Tupes je pouhých 17 let a závodu se zúčastnil pod dohledem maminky a s podporou svého dvojčete Jana i dalších příbuzných.

Rekordu pomohlo zapíjení pivem

Letos poprvé mohli soutěžící zapíjet, k dispozici měl každý z nich půllitr Jarošovského Jury 11%. „Novinka zní super, myslím, že díky ní bych to mohl zvládnout i pod 30 minut,“ hlásil Radim Dvořáček už pár týdnů před soutěží.

Nakonec ale tento borec z Ostravy překonal i svůj vlastní tip. Od spuštění časomíry do chvíle, kdy otevřel pusu a zvedl ruku, čímž ohlásil dojedení Sloního ucha, uběhlo neuvěřitelných 11 minut a 25 vteřin. Natrénováno měl i Kamil Hamerský - vloni s řízkem bojoval téměř hodinu, letos měl hotovo za 14 minut a 53 vteřiny.

Ostatní soutěžící se dojedení Sloních uch se ctí vzdali, jako poslední v čase necelých 33 minut benjamínek Jakub Riznič.

Vítěz získal originální tričko, 2 000 korun, pětilitrový soudek jarošovského Ursusu 19 % a především titul Slovácký řízek 2019.

Soutěž Slovácký řízek 2019 byla součástí gastroakce Slovácký řízek, která se konala v restauraci Rybníček od 18. do 20. ledna, a nabídla „víkend za lidovku“: řízky od 50 a Jarošovského Juru 11% za 11 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám