Hlavní obsah

Slovácký řízek 2019: Dvořáčkovi s Hamerským bude šlapat na paty historicky první žena soutěže

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už počtvrté bude třetí lednový víkend patřit v restauraci Rybníček Staré Město jedlíkovské soutěži Slovácký řízek, při které se sedm statečných utká s dvoukilovým řízkem Sloní ucho.

Foto: ImageUp

Slovácký řízek je oblíbená soutěž pro největší esa jedlíkovského oboru

Článek

„Troufnul bych si i na tři kila,“ hlásí loňský šampion Radim Dvořáček. „Myslím, že Radima pořád ještě dokážu v tomto roce potrápit, mám natrénováno,“ kontruje dlouholetý „knedlíkový král“ z Vizovického Trnkobraní Kamil Hamerský. 

Titul Slovácký řízek z předminulého roku ovšem přijde obhajovat i domácí hrdina Martin Cetkovský a dokonce nebude za soutěžním stolem chybět ani historicky první žena soutěže Slovácký řízek.

Soutěž se uskuteční v sobotu 19. ledna od 18 hodin v restauraci Rybníček a mezi sedm statečných se poprvé v historii Slováckého řízku zařadí i žena. „Doufám, že bude legrace,“ komentuje svou účast v soutěži křehká Šárka Červenková.

Poprvé se bude zapíjet. Jarošovským pivem

Novinkou letošního ročníku je drobná úprava pravidel. „Vzali jsme v potaz připomínky soutěžících z minulých let, a tak jim tento rok povolíme zapíjet. Každý bude mít k dispozici půllitr piva z Jarošovského pivovaru. To ostatně budeme točit po celý víkend. Každý den budeme mít k dispozici omezené množství Jarošovského Jury 11, které vytočíme za lidovou cenu 11 korun,“ uvedl ředitel Sportparku Rybníček a pořadatel soutěže David Mišťúrik.

„Myslím, že by díky tomu mohl padnout i nový rekord,“ netají se vysokými ambicemi Slovácký řízek 2018 Radim Dvořáček. A tekutinu do svého tréninkového programu jako tradičně zařadí i Kamil Hamerský. „Na roztažení žaludku zase použiju vodu,“ prozrazuje.

Vítězem se stane ten ze soutěžících, který jako první sní celý řízek Sloní ucho. Pokud se tak nestane, po hodině a půl bude soutěž ukončena a dojde na převážení zbylého masa. V loňském roce dosáhl Radim Dvořáček neuvěřitelného času 39 minut a 25 vteřin.

Vítěz získá originální tričko, 2 000 korun, pětilitrový soudek jarošovského Ursusu 19 % a především titul Slovácký řízek 2019.

Soutěž Slovácký řízek 2019 je součástí gastroakce Slovácký řízek, která se bude konat v restauraci Rybníček od 18. do 20. ledna, a nabídne „víkend za lidovku“: řízky od 50 korun a jarošovské pivo za 11.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám