Hlavní obsah

Slovácké léto 2014: Plážová pohoda v Uherském Hradišti i akce pro dobrou věc

Novinky, Petra Kučerová

V pátek 4. července startuje 7. ročník Slováckého léta, deset dnů sportu, hudby a zábavy na písečné pláži uprostřed historického centra Uherského Hradiště. Kromě sportovních turnajů, dětských dnů, koncertů a benefičních akcí nabídne několik atraktivních novinek. Veškeré akce jsou přístupné zdarma.

Foto: archiv Slováckého léta

Slovácké léto v Uherském Hradišti - deset dnů plných sportu, zábavy a hudby

Článek

Hudba pro všechny

Mezi hudebními tělesy, kterým budou na náměstí patřit především pozdní odpoledne a večery, se představí nejoblíbenější regionální skupiny jako Argema, Reflexy, U2 Desire Revival, Tabák (Kabát revival), Red Hot Chilli Peppers Revival, Street 69, Generace, Gong, Freefall, Kumpáni a další.

Do rolí hlavních hvězd letošního ročníku jsou nominováni Divokej Bill a Iné Kafe s předkapelou Zoči Voči.

Folklorní program letos dostane hned dvoudenní prostor. První den vystoupí dětské soubory Míkovjánek, Omladinka a Děcka z Buchlovic, dospělé tanečníky pak zastoupí FS Lintava, F studio Buchlovice s CM Čardáš, FS Míkovjan s CM Falešnica.

Hlavní program večera obstará populární slovenský soubor Rozsutec ze Žiliny. Druhý folklorní ponese podtitul „folklor light“. Vystoupí držitelka ceny Anděl Jitka Šuranská a oblíbené cimbálové muziky – roli hosta zastoupí Cimballica a na domácí půdě opět přivítáme hradišťskou Haraficu.

Sportem ku zdraví

V uměle vybudované aréně naplněné zlatavým pískem, obklopené tribunami pro velké množství diváků, budou k vidění souboje v plážovém volejbalu, plážové házené, plážovém fotbalu, pétanque, discgolfu a speedmintonu.

Pokud se vám nechce do rozpáleného písku, ale přesto byste si chtěli užít sportovních radovánek, můžete se zapojit do turnajů ve stolním tenise a stolním fotbálku, případně si odskočit na nedaleké sportoviště ZŠ UNESCO zahrát florbal. Letošními novinkami budou bubble-football a hromadná vyjížďka na in-line bruslích.

Pro dobrou věc a pro děti

Kromě zapojení široké veřejnosti do volnočasových aktivit si Slovácké léto klade za cíl získání finančních prostředků pro dobročinné účely. Ani tentokrát proto nebude chybět benefiční akce I malý plyšák může vykouzlit velký úsměv (bezplatný sběr a následný prodej plyšových hraček za symbolickou hodnotu) a Skákej pro dobrou věc (výběr symbolického poplatku za využití trampolín a skákacích hradů).

Veškerý výtěžek z benefičních aktivit si rovným dílem rozdělí Domov pro osoby se zdravotním postižením Medlovice a Diakonie Českobratrské církve evangelické - středisko CESTA Uherské Hradiště. 

Sobotní odpoledne budou patřit dětem. Čekají na ně skákací hrady, poníci, pohádka a mnoho dalšího. 

Reklama

Výběr článků

Načítám