Hlavní obsah

Slovácké divadlo chystá nový filmový projekt

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Zbrusu nový originální projekt nazvaný Divadelní bijáky chystá na konec září Slovácké divadlo v Uherském Hradišti. "Snažíme se dívat na divadlo z různých úhlů. Divadelní bijáky by měly jedinečnou formou propojit film a divadlo," prozradil autor projektu a inspicient Slováckého divadla Štěpán Goiš.

Foto: Slovácké divadlo

Autor projektu Divadelní bijáky a student oboru Teorie a dějiny dramatických umění Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, Štěpán Goiš.

Článek

Štěpáne, mohl byste představit nový projekt Divadelní bijáky? O co se jedná?

Projekt, který vznikl ve spolupráci s Městskými kiny Uherské Hradiště, se bude soustřeďovat na filmy odehrávající se v divadelním prostředí. Zároveň půjde o snímky, které bychom mohli řadit do Zlatého fondu světové i české kinematografie. Diváci se seznámí s tvorbou režisérů, jako jsou například Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman, Agnieszka Holland, nebo třeba Petr Zelenka.

Mohou se návštěvníci těšit i na nějaký bonus?

Každé promítání si můžou návštěvníci vychutnat s občerstvením, které poskytuje divadelní bar na Malé scéně Slováckého divadla. Projekce bude navíc obohacena o zajímavého hosta, který je nějak spjat s promítaným filmem, nebo jeho tématem.

Kdy se začíná?

První projekce, konkrétně půjde o film Alfreda Hitchcocka Hrůza na jevišti, bude v pondělí 25. září. Hostem večera je herečka Klára Vojtková, která hrála v inscenaci 39 stupňů rovněž od Alfreda Hitchcocka.

Komu je projekt určený?

Diváci se můžou se těšit na kolekci filmů, které nejsou běžně k vidění. Zároveň se jedná o renomované a kvalitní snímky. Takže jsou zváni všichni, které zajímá kvalitní kinematografie a zároveň filmařský pohled na divadelní profesi. Lístky na projekci je možno zakoupit za symbolických sedmdesát korun na webu našeho divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám