Hlavní obsah

Skupina Other Way vydala dva nové klipy a připravuje album

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Other Way je kapela, která se pomalu dostává do podvědomí českých posluchačů. V těchto dnech vydala dva videoklipy. Jeden s anglickým textem, druhý v češtině.

Foto: Petr Mráček

Other way

Článek

První klip vyšel v březnu. Natáčel se v loňském roce, ale jeho příprava byla delší.  Hudebně se jedná o povedenou směs žánrů sbíhající se v melodickém rocku. Hudbu k tomuto singlu Lives in Dreams ozvláštňují kromě chytlavého zpěvu také například smyčcové orchestrální harmonie nahrané pouze zpěvákem a houslistou kapely Janem Knettigem.

K singlu Lives in Dreams, neboli „Životy ve snech“, vyšel originální klip. Vypráví příběh, který je členům kapely vlastní. Člověk sní o tom, že něčím bude, že se seberealizuje, ale nikdy se k tomu neodhodlá. Přešlapuje na místě a nekonečně dlouho vyčkává na příležitost.

„V klipu jsme svlečeni do půl těla, každý nabarvený jinou sytou barvou od palců na nohou až po uši – to je to, co spojuje píseň s naší poslední deskou Colours, na které ji můžeme najít,” prozradili členové skupiny.

Other Way chtějí vyprávět upřímné příběhy. A určitě se jim to daří. Předchozí klip - Fight for Hope - tedy „bojuj za naději“, ve kterém si zazpíval a zahrál i Petr Kolář, byl třeba o závažné nemoci, kterou si prošel kytarista kapely.

Další klip se natáčel v únoru a premiéru měl před pár dny. Je v češtině, jak jinak, o lásce. Singl se jmenuje Dej mi svou lásku a rozhodně stojí za povšimnutí. Písnička je melodická, opět doplněná houslemi, které by slušela větší pozornost rádií, i televize, kde by se klip mohl promítnout.

Kapela Other Way má za sebou i několik úspěšných koncertů. Na podzim plánuje skupina další vystoupení, o kterých informují na svém facebooku nebo oficiálním webu. A také připravují svoji další desku.

Reklama

Výběr článků

Načítám