Hlavní obsah

Školy ve Frýdku-Místku čekají stavební úpravy, někteří žáci dostali vysvědčení předčasně

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek investuje ročně milióny korun do oprav základních škol. Na některých z nich začnou v nejbližších dnech stavební práce spojené například s rekonstrukcemi elektro a datových sítí, opravami vytápění, úpravou sportovního areálu nebo výměnou oken a zateplením budov.

Foto: Jana Matějíková

Primátor Michal Pobucký při předávání vysvědčení v 1. C na 11. ZŠ

Článek

Letos o prázdninách budou na základních školách provedeny stavební úpravy za téměř 50 miliónů korun. Další desítky miliónů budou investovány také do mateřských škol. Předčasně, již ve středu, ukončila z technických důvodů školní rok 11. ZŠ na sídlišti Slezská ve Frýdku.

Primátor města Michal Pobucký při této příležitosti navštívil 1. C, kde dětem osobně popřál prázdniny plné zážitků a s vysvědčením jim předal i sladkou pozornost a knížku. Dalších sedm základních škol v návaznosti na stavební úpravy ukončí školní rok v pátek. 

Město Frýdek-Místek investovalo v minulých letech nemalé peníze do zateplení budov základních a mateřských škol, jejichž je zřizovatelem. Novou fasádu či okna nebo obojí získaly téměř všechny školy a školky ve městě. Náklady na zateplení školních budov přesáhly částku 158 miliónů korun, z toho evropské dotace činily 108 miliónů.

Letos bude zateplena 11. ZŠ, náklady jsou vyčísleny na 38 miliónů korun, 60 procent z této částky bude hrazeno z programu Zelená úsporám. Z mateřských škol se letos nového kabátu a nových oken dočká MŠ Anenská, MŠ Gogolova a také Středisko volného času Klíč za téměř 20 miliónů korun, přičemž na tyto investiční akce se získaly dotace z Operačního programu Životního prostředí.

Mateřinku Mateřídoušku čeká rekonstrukce školní kuchyně a zázemí (2,8 miliónu), školku J. Trnky rekonstrukce sociálního zařízení (800 tisíc) a na Sněžence bude přes prázdniny vznikat přírodní zahrada (2,2 milióny). Tu po prázdninách dostane také mateřská škola J. Myslivečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám