Hlavní obsah

Školní Vánoční jarmark v Ostravě-Hrabůvce se vydařil

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pedagogický sbor Základní a mateřské školy MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce uspořádal pro veřejnost, rodiče a malé děti ve středu 12. prosince Vánoční jarmark. Rozsvícením stromku před vchodem do školy byl v 16 hodin jarmark zahájen.

Foto: Josef Zajíc

Vánoční jarmark uvítal i živý Betlém v hale školy. 12.12.2012

Článek

Jarmarku, který uspořádali pedagogové a děti, předcházela dobrá příprava.

Ukázalo se, že co se v mládí naučíš, to se ti už i v mládí bude hodit. Jestliže se v první a druhé třídě děti naučily číst a psát, malovat a z výkresů, dřevíček a slámy zhotovit figurky, zvonečky, stromečky, anděly a jiné předměty, to se jim ve třetí třídě hodilo právě o Vánocích. Připravily si dárečky, výrobky, které pak na Vánočním jarmarku v hale a chodbě školy vystavily. 

Starší holky a kluci už toho umí víc a tak se v rámci předmětů výtvarné výchovy, pracovních činností, matematiky a vaření pustili do složitějších výrobků. Děvčata i chlapci pekli cukroví, vyráběli vánoční ozdoby a pod dohledem svých učitelů výrobky prodávali. 

Děti byly spokojené z výsledků své práce a rodiče právem pyšní na své děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám