Hlavní obsah

Školní tělocvična základní školy v Oloví se proměnila na velkou laboratoř Techmanie

Novinky, Josef Sekyra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci základní školy v Oloví měli v úterý 11. října možnost na vlastní oči sledovat pokusy, které v běžné výuce nelze z bezpečnostních důvodů zrealizovat.

Foto: Josef Sekyra
Článek

Prostřednictvím lektorů z plzeňské Techmania Science Center o. p. s. se seznámili s několika chemickými a fyzikálními pokusy, například s důkazy přítomnosti jednotlivých plynů v atmosféře, získali poznatky o zajímavých chemických reakcích a důkazy o hořlavosti některých plynů. Všechny pokusy byly realizovány zábavnou formou, pomocí dostupných sloučenin a potravin, které žáci využívají v každodenním životě.

Při dotazu, který pokus se žákům nejvíce líbil, odpověděli žáci šestého ročníku téměř jednohlasně: “Pokus s bonbony Mentos a Coca-colou a hořící bubliny Jaru naplněné metanem.“

Podle slov vedení školy bylo cílem akce přiblížit žákům praktické pokusy z fyziky a chemie zábavnou formou a zpopularizovat méně atraktivní předměty jako jsou právě Chemie a Fyzika. Akce byla velmi zdařilá a přinesla očekávaný výsledek - velký zájem žáků a pozitivní ohlasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám