Hlavní obsah

Skiinterkriterium: Obří slalom ovládli Češi a Slováci

Novinky, Martin Lorenc

Na Zakletém vrchu projel cílem poslední závodník. Za mlhavého počasí, vyšších mrazivých teplot se v Říčkách v Orlických Horách jela druhá alpská disciplína letošního Skiinterkriteria - obří slalom. Závodníci ukázali, že lyžování na mezinárodní úrovni se má na co těšit.

Foto: Lukáš Prokeš

Ilustrační foto

Článek

Mladší žákyně: Jako první vyjely na trať mladší holky. Nejrychlejší čas, 45,92 vteřiny zajela obhájkyně zlaté medaile z loňského ročníku, Rebeka Jančová (Slovensko). Na stříbrnou medaili s časem 46,14 vteřiny dosáhla reprezentantka z Ruska Diana Novikova a na třetí příčku se ztrátou 0,52 setiny na vedoucí pozici se dostala Nina Schippers (Nizozemsko).

Mladší žáci: Obří slalom dokončili i mladší kluci. Nejrychlejší „mlaďáci“ se rodí podle výsledků na Slovensku. Pro zlato si dojel Adrián Petruf (Slovensko) s časem 46,73 sekundy. Druhé místo obsadil Ondřej Kalina (ČR), čas 46,87 a bronzovou medaili vybojoval Matěj Bank (ČR), který startoval až jako předposlední závodník a na vedoucí pozici ztratil 27 setin.

Starší žákyně: Vedoucí pozici v obřím slalomu uhájila z prvního kola Barbora Ziková (ČR) a s celkovým časem 1:35,15. Na druhou pozici se po zajetí nejrychlejšího času obou kol (49,34 vteřiny) dostala Alice Surová (Slovensko) a na bronzovou příčku tak posunula Lenku Košťálovou (ČR).

Starší žáci: Trať projel nejrychleji v obou kolech Adam Klíma (ČR) a s celkovým časem 1:33,76 je po zásluze odměněn zlatou medailí. O pouhých 20 setin pomalejší byl Matěj Bláha (ČR), což mu „vyneslo“ stříbrnou placku a na třetí místo se v druhém kole probojoval také český reprezentant David Kubeš.

Přehled zemí: Nizozemsko, Bělorusko, Kazachstán, Švédsko, Rusko, Velká Británie, Litva, Ukrajina, Polsko, Slovensko a samozřejmě domácí Česká republika.

Program 55. ročníku Skiinterkriteria:

19:00 hod. – večer na rozloučenou

Pro další informace volejte tel.: 608 921 292 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám