Hlavní obsah

Ski areál Razula chystá lyžování za vysvědčení pro školáky i oslavu jubilení sezóny

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochlazení, které v polovině týdne dorazilo také do Beskyd, výrazně pomohlo Ski areálu Razula Velké Karlovice. Jeho hlavní sjezdovka Razula byla sice stále v provozu i v teplejších dnech, ale vrstva technického sněhu se již výrazně tenčila.

Foto: Kateřina Sobotková

Již zítra by se opět měly rozjet vleky na sjezdovce Horal, která je ve Ski areálu Razula hlavním místem pro lyžařskou výuku dětí

Článek

Díky ochlazení se opět rozjela sněžná děla a vlekařům se podařilo povrch svahu vylepšit. Od pátku by navíc měla být opět v provozu také sjezdovka Horal u hotelu Horal, kterou vyhledávají hlavně rodiny s dětmi.

„Sjezdovka Razula je zatím stále v provozu jen ve spodní části, ale snažíme se ji postupně dosněžit. Do víkendu bychom chtěli sjízdnou část prodloužit a postupně se pokusíme ji co nejdřív zprovoznit celou,“ řekl Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula. Dokud se nepodaří vytvořit podmínky odpovídající hlavní lyžařské sezóně, platí mimosezónní ceny skipasů. Vleky jsou v provozu denně od 9 do 16 hodin.

Díky ochlazení, které nyní má podle předpovědi počasí vydržet, již ani není ohroženo konání nejbližších doprovodných akcí ve Ski areálu Razula. Od čtvrtku 30. do pátku 31. ledna jsou zde vítáni zvláště školáci, areál pro ně připravil akci Lyžování za vysvědčení.

„Každý školák, který dostane na pololetní vysvědčení alespoň jednu jedničku, má slevu 50 procent na dětský skipas. Akci mohou využít děti do 14 let. Vypsali jsme i speciální cenu útěchy pro nešťastníky, kteří dostanou na vysvědčení pětku z tělocviku. Mohou u nás začít s nápravou své špatné fyzické kondice. Dostanou celodenní skipas a půldenní výuku lyžování v lyžařské Tygří školce zdarma. Podmínkou pro čerpání obou bonusů je předložení kopie vysvědčení v pokladně sjezdovky Razula,“ dodal Lubomír Sušila.  

V sobotu 1. února pak vypukne Retro oslava k 10. výročí zahájení provozu Ski areálu Razula. Pro návštěvníky bude připraven zábavný program na hlavní sjezdovce Razula. Uskuteční se mj. testování nových modelů lyží LUSTI v kontrastu s možností vyzkoušet starší lyžařské vybavení. U Gril srubu Razula bude zahájena výstava historických pohlednic Půl století proměn, která ukazuje, jak se v průběhu let změnilo karlovické údolí Léskové. Připraveny budou soutěže v neobvyklých disciplínách, mj. v běhu do vrchu na sněžnících nebo na překážkové dráze pro mistry lyžaře.

Zlatým hřebem bude soutěž v synchronizovaných jízdách na lyžích, do níž se mohou zapojit zájemci z řad široké veřejnosti ve skupinách 2 až 6 osob. „Nezáleží ani tak na náročnosti sestavy nebo preciznosti provedení. Hodnotit se bude hlavně originalita vystoupení či kostýmy, bonusové body mohou soutěžící dostat také za retro vybavení. Nejlepší týmy se mohou těšit na atraktivní ceny,“ zdůraznil Lubomír Sušila. Kdo dorazí po oba víkendové dny v dobovém kostýmu, bude mít slevu 50 procent na skipas.

Ski areál Razula kromě toho až do konce zimní sezóny opět láká na bonusovou akci „Lyžuj a plav“, díky níž lyžaři získají k vybraným skipasům ve všední dny hodinový vstup zdarma do termálních bazénů Wellness Horal vedle sjezdovky Horal. Každou neděli se v areálu konají dětské lyžařské závody O pohár nejrychlejšího tygra, atraktivní akce se připravují i na Valentýna a uskuteční se i tradiční Maškarní lyžovačka či závod Razula Open Cup.

Reklama

Výběr článků

Načítám