Hlavní obsah

Šipkový klub z Ostrova se probojoval do extraligy

Novinky, Jan Mrenica

Šipkový klub Oggy a škodíci Ostrov slavil minulou sezónu postup do 1. Karlovarské ligy a historický úspěch druhým místem na Mistrovství ČR družstev ve Valdicích v kategorii C. Letos na konci sezóny dosáhl svého dalšího maxima. Postoupil do extraligy, nejvyšší Krajské ligy.

Foto: Jan Mrenica

Škodíci Ostrov v posledním kole bojovali s DT R.U.M. Marianské Lázně o celkové vítěztví v lize. Bohužel nakonec nejtěsnějším možným rozdílem prohráli.

Článek

Když minulou sezónu Ostrovský šipkový tým postoupil do 1. ligy, tak jeho hlavním cílem bylo se udržet. Pokud možno někde v klidném středu tabulky.

Začátek soutěže ale měli jako z říše snů. Poráželi jednoho soupeře za druhým a tak po půlce sezóny dokonce vedli ligu. Bez porážky a s pětibodovým náskokem. Tohle u nováčka ligy čekal málokdo.

Bohužel druhá polovina soutěže se Škodíkům vůbec nepovedla. Opustila je forma, nastaly menší problémy s domácím hřištěm a i to pověstné štěstí se k nim při zápasech otočilo zády. Sice nakonec v sezóně prohráli 5 zápasů, ale až do posledního kola to byl přímý boj a přetahovaná o celkového vítěze ligy s týmem DT R.U.M. Mariánské Lázně.

Bohužel jim prvenství nejtěsnějším rozdílem o vlásek uniklo a tím i přišli o možnost se znova podívat na MČR družstev. Ale i tak je konečné druhé místo úžasný úspěch, který Ostrovskému klubu i přes nevydařený konec sezóny zaručil postup do extraligy, nejvyšší krajské šipkové ligy. Na třetím místě skončil tým z Karlových Varů Racek B52 B, který si i přístí rok zahraje 1. ligu.

Všichni hráči se už teď těší na nový ročník, nové zkušenosti a tajně doufají, že se jim přes léto podaří sehnat nějakého sponzora, který jim umožní pokračovat ve vývoji klubu a šipkám vůbec.

V sobotu 18. května pořádá klub Škodíků Ostrov turnaj U Kulaté báby a oslavu k postupu do extraligy. Zváni jsou všichni příznivci šipkového sportu a hlavně dobré zábavy. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám