Hlavní obsah

Silvestr v Resortu Valachy je vyprodaný, mizí i vánoční pobyty

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo chce prožít Silvestra v Beskydech, neměl by s rezervací příliš otálet. Například v hotelech Lanterna a Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích je již přelom roku vyprodaný. Roste také poptávka po vánočních pobytech.

Foto: Leona Brázdilová

Zimní Velké Karlovice lákají návštěvníky také během Vánoc.

Článek

„Ještě nedávno bylo pro spoustu lidí nemyslitelné trávit Štědrý den jinde než doma. To se ale v posledních letech výrazně mění. Zpočátku jsme měli přes Vánoce otevřený jen hotel Lanterna. Kvůli rostoucímu zájmu jsme předloni poprvé přidali také Horal a už i jeho kapacita přestává stačit. Kvůli zachování klidné sváteční atmosféry prodáváme jen zhruba 70 procent kapacity obou hotelů. Z pokojů, které jsou takto k dispozici, jich aktuálně zbývá už jen pár posledních. Zájem je vyšší než loni,“ uvedl ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Vánoční pobyty vyhledávají nejčastěji rodiny s dětmi, mladé páry a senioři. „Ti, kteří už u nás byli, si pochvalovali především fakt, že byli ušetřeni předvánočního stresu, nemuseli se o nic starat a měli klid a spoustu času věnovat se jen sobě a svým blízkým. Vždy pro ně také chystáme večer s cimbálovou muzikou, pásmo koled či povídání o tradičních valašských zvycích, masáž Vánoční pohlazení a na Štědrý den lyžování zdarma v našem Ski areálu Razula. Nechybí vánoční stromeček v restauraci a na Štědrý den stylová štědrovečerní večeře. Po ní si pak hosté většinou nadělují dárky v soukromí pokojů,“ popisuje vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Silvestrovské pobyty jsou v hotelech Lanterna a Horal vyprodány již od konce léta. „Jako první se zaplnil Horal, kam míří zejména rodiny s dětmi. Poptávka po něm je obecně vysoká díky termálním bazénům se slanou vyhřívanou vodou a výhodnou polohou hned vedle sjezdovky. V Lanterně jde zase většinou o stálé hosty, kteří se pravidelně vrací. Mnozí si rezervovali pokoj už při odjezdu z minulého Silvestra. Míří tam zejména páry a hosté, kteří preferují klidnější atmosféru. Tomu jsme letos podřídili i silvestrovský program, který poprvé nebude v duchu obvyklého zábavného večera, ale celovečerní poklidné degustace specialit různých světových kuchyní a ochutnávek vín,“ dodal ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

V hotelu Galik, který je také součástí Resortu Valachy, zbývají na Silvestra poslední tři volné pokoje. „Opozdilci ale nemusí být zcela bez šance. Stejně jako loni nabízíme možnost nechat se zapsat do pořadníku. Jakmile se uvolní některá rezervace – což se každý rok stává v každém hotelu – nabízíme termín dalším zájemcům,“ doplnil Tomáš Blabla.

S blížícím se koncem roku také roste zájem o dárkové poukazy. Hodnotové vouchery či poukázky na pobyty a vybrané služby Resortu Valachy přitom nenakupují jen jednotlivci, ale také firmy, které jimi odměňují k Vánocům své zaměstnance. Zatímco v Lanterně se nejvíce prodávají vouchery na wellness pobyty, hotelu Horal dominují poukazy na služby spojené s využitím tamního relaxačního centra Wellness Horal s termálními bazény a nabídkou exotických masáží.

Reklama

Výběr článků

Načítám