Hlavní obsah

Silný vítr vyvracel stromy a poškozoval střechy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následky poryvů větru v sobotu a v neděli 18. března odstraňovali profesionální i dobrovolní hasiči nejvíce v okolí Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku. „Kvůli spadlým stromům je uzavřena i silnice na poutní místo Hostýn,“ informoval v neděli dopoledne Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči odstraňovali množství spadlých stromů.

Článek

V sobotu 17. března vyjeli hasiči ke 14 případům, při nichž odstraňovali stromy a větve na silnicích a železnici. „Dvanáct výjezdů bylo v okresu Kroměříž, po jednom měli hasiči na Zlínsku v Jasenné a hasiči na Vsetínsku u obce Hošťálková. Profesionální i dobrovolní hasiči z Holešova vyjeli po sedmé hodině večerní k zajištění plechové střechy obchodu Adam na náměstí Dr. E. Beneše v Holešově,“ vypočítal mluvčí hasičů.

Podstatně víc práce měli hasiči v neděli, když od půlnoci až do 10:00 hodin dopoledne vyjeli jedenadvacetkrát k odstranění stromů a větví na silničních komunikacích. „Šestnáctkrát zasahovali na Kroměřížsku, kde nejvíce výjezdů absolvovali hasiči v Bystřici pod Hostýnem. Třikrát vyjížděli hasiči na Zlínsku a dvakrát na Vsetínsku,“ doplnil statistiku Roman Žemlička.

Nejsložitější a nejnebezpečnější zásah byl podle mluvčího na silnici z Chvalčova k poutnímu místu na Hostýně, kterou blokovalo deset stromů. „Během jejich odstraňování v blízkosti hasičů spadl další strom. Velitel zásahu proto kvůli bezpečnosti zastavil jejich odklízení. Silnice od parkoviště v Chvalčově až po točnu autobusů na Hostýně je v současné době uzavřena,“ zdůraznil mluvčí.

Hasiči na Kroměřížsku vyjeli k zajištění střech v obci Chvalnov, Blazice, a v Kroměříži na Riegrově náměstí. Ve Chvalnově zajistili střechu sokolovny, v Blazicích se před příjezdem hasičů střecha domu určeného k demolici uvolnila a poškodila dráty elektrického vedení.

Všechny zásahy hasičů se obešly bez zranění osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám