Hlavní obsah

Silnice ve Frýdku-Místku jsou sjízdné

Novinky, Jana Matějíková

Silnice ve Frýdku-Místku jsou i přes vytrvalé sněžení sjízdné, za volantem je ale nutná zvýšená opatrnost. Silnice I. třídy pokrývá převážně rozbředlý sníh po chemickém ošetření, místy to může klouzat. Na komunikacích nižších tříd leží uježděná vrstva sněhu krytá posypem.

Foto: Jana Matějíková

Městské komunikace

Článek

Zimní údržbu komunikací ve vlastnictví města zajišťují technické služby. „V terénu je veškerá naše technika včetně traktorů smluvních partnerů. Komunikace jsou nepřetržitě proplužovány a ošetřovány chemickým nebo inertním posypem. Upozorňujeme řidiče, aby byli opatrní zejména v dojezdech na křižovatky, v zatáčkách a na vozovkách s nebezpečným klesáním nebo stoupáním,” uvedl dispečer zimní údržby TS a.s.  

„Ve městě komunikace převážně solíme, v případě že nízké teploty omezují účinnost soli, volíme inertní posyp.  Naproti tomu v okrajových částech města a integrovaných obcích volíme převážně posyp struskou nebo kamenivem. Platí také zásada, že struskou se silnice sypou až poté, co jsou odpluženy,“ řekl předseda představenstva TS a. s. Jaromír Kohut s tím, že zimní údržbou pozemních komunikací se rozumí zmírňování závad vznikajících povětrnostními vlivy a podmínkami za zimních situací ve sjízdnosti komunikací a ve schůdnosti místních komunikací.

V případě jakýchkoliv nepředvídatelných událostí mohou občané kontaktovat dispečink zimní údržby TS a. s. - tel. číslo 558 443 213, který je k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně.

TS a. s. zajišťují zimní údržbu více než 350 kilometrů místních komunikací (komunikace plus chodníky), které jsou ve vlastnictví statutárního města Frýdek-Místek, včetně komunikací v místních částech Lískovec, Skalice, Panské Nové Dvory, Chlebovice, Zelinkovice, Lysůvky, ale také v lokalitách Baranovice, Gajerovice, Bahno.

Technické služby nezajišťují zimní údržbu na silnicích, které nepatří městu - mapa.

Krajské silnice – ul. Bruzovská, Lískovecká, Revoluční, J. Opletala, 17. listopadu, část ulice Ostravská (od křižovatky U Rady ve směru na Sviadnov), Staroměstská, Slezská I/48, Obchodní, Palkovická, Podpuklí. – UDRŽUJE Správa silnic MS kraje

Silnice ve vlastnictví státu – ul. Hlavní třída, Janáčkova, Příborská a Beskydská. – udržuje Sdružení ESA. 

Reklama

Výběr článků

Načítám