Hlavní obsah

Sezóna v letním kině v Bohumíně odstartovala, letos s akcí druhá vstupenka zdarma

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové léto si letos užijí v Bohumíně. Zdejší letní kino v parku Petra Bezruče promítá už od začátku července. Pod širou oblohou se filmové plátno rozsvěcuje každý den, a to až do neděle 3. září. Letos navíc přicházejí pořadatelé s akcí 1+1 zdarma.

Foto: město Bohumín
Článek

„Promítáme každý den, za každého počasí a pro jakýkoliv počet lidí. Tento model se nám osvědčil už v minulosti. Lidé tedy nemusejí přemýšlet, zda jít do kina i za horšího počasí. Promítáme dokonce i za deště. Diváci se před ním mohou schovat na kryté mobilní lavičky anebo si film romanticky užít pod deštníkem nebo v pláštěnce,“ uvedl ředitel městské agentury K3 Bohumín Karel Balcar.

V letošním roce se návštěvníci letního kina mohou těšit na zajímavou novinku. Při koupi jedné vstupenky do letního kina a předložení speciálního kuponu, který je k mání například na webových stránkách K3 Bohumín, dostanou druhou vstupenku zdarma.

„Pokud do kina vyrazí čtyřčlenná rodina, stačí, aby si vytiskla hned dva kupóny, a zaplatí pouze za dvě vstupenky a další dvě bude mít zdarma. A to je určitě o důvod víc, proč stojí za to strávit večer v letním kině,“ doplnil Karel Balcar.

Bohumínské letní kino letos nabídne úspěšné snímky z české nebo světové kinematografie uplynulých sezón. Na své si přijdou starší i mladší ročníky. Na programu jsou například snímky Velká čínská zeď, Tobruk, Vrásky z lásky, Líbáš jako bůh, Líbáš jako ďábel, Všechno nebo nic, Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Pohádky pro Emu, La La Land, Lichožrouti, Ranhojič nebo Lidice.

Vstupné se bude pohybovat od 60 do 100 korun. Začátky promítání jsou od 1. do 16. července ve 21:30 hodin, od 17. července do 13. srpna se promítá od 21:20 hodin a od 14. do 18. srpna se začíná ve 21 hodin, od 19. srpna do 3. září se začátky posunují na 20:45 hodin.

Letní kino ze šedesátých let se nachází ve více než stoletém parku Petra Bezruče. Před dvanácti lety prošlo rozsáhlou rekonstrukcí za téměř 14 miliónů korun. Po přestavbě má zcela jiný vzhled a kapacitu až 700 míst. V hledišti jsou stylové dřevěné lavice a nově zde vyrostla promítací plocha. Areál získal i bezbariérový přístup. Letos se dočkalo opravy sociální zařízení za jeden milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám