Hlavní obsah

Sezóna Moravia Brass Bandu slibuje netradiční programy i světové sólisty

Novinky, Kristýna Ratajová

Moravia Brass Band postupně odkrývá letošní sezónu. Jeho plány jsou světového formátu. V říjnu vystoupí spolu se sólotrumpetistou Berlínských filharmoniků Gáborem Tarkövi. V repertoáru zůstává i úspěšné Film Music Tour.

Foto: Jiří Jelínek

Moravia Brass Band, projekt Žestě rozezní chrám.

Článek

Loňský rok zakončil třicetičlenný orchestr složený pouze z žesťových a bicích nástrojů projektem Žestě rozezní chrám. Tímto koncertem, který rozezněl baziliku Nanebevzetí Panny Marie v Brně, upoutal pozornost hudebních znalců možná i díky tomu, že přednesl původní vícesborové skladby, které si pohrávaly s prostorem baziliky, aranžmá Vivaldiho houslového koncertu nebo Toccatu a fugu d moll J. S. Bacha. Na programu byla především barokní hudba ve spolupráci se smíšeným sborem složeným ze studentů Konzervatoře Kroměříž. 

Aranžér a skladatel Ondřej Moťka, který je zároveň sólokornetistou orchestru, má v současné době opravdu plné ruce práce. Připravuje totiž Koncert pro trubku a brass band, který bude v říjnu premiérovat sám Gábor Tarkövi. A právě tomuto trumpetovému esu bude několik koncertů věnováno. Jeden z nich i v pražském Rudolfinu.

Filmová hudba je stále atraktivní téma, a pokud se spojí se sólovým zpěvem a originálním promítáním filmů na LED stěně, vznikne FILM MUSIC TOUR. Turné doputuje do šesti měst ČR a vstupenky si již posluchači kupují na www.filmmusictour.cz.

Další informace o žesťovém orchestru Moravia Brass Band pod vedením Chuheie Iwasakiho naleznete na www.moraviabrassband.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám