Hlavní obsah

Setkání s absolventem střední školy v USA

Novinky, Věra Šejdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co studium v zahraničí obnáší a jak vám může změnit život? O zajímavostech studia a života v USA vám prozradí více Stanislav Kubiš, absolvent ročního studijního programu. Přednáška se koná v úterý 5. dubna od 16 hodin v prostorách Student Agency v Revoluční ulici v Praze.

Foto: archiv Stanislav Kubiš
Článek

Ročně vyjíždí do Spojených států studovat střední školu stovky studentů z České republiky. Vycestovat do USA na střední školu znamená nahlédnout pod pokličku jiného životního stylu, tvrdé konkurence a touhy prosadit se.

O svém pobytu na americké střední škole mluví Stanislav Kubiš jako o neopakovatelném zážitku. „Vycestovat do Ameriky byl můj sen. Těšil jsem se na jiný způsob života. Pobyt ale překonal moje očekávání.  Našel jsem si přátele z celého světa, se kterými jsem stále v kontaktu.,“ popisuje Standa svůj pobyt.

Pochvaluje si také soužití s hostitelskou rodinou. „Moje náhradní rodina si pro mě připravila spoustu aktivit a výletů. Podíval jsem se třeba do New Yorku nebo Montrealu. Prožil jsem pravý americký Den díkuvzdání. Studium na střední škole v USA bych doporučil každému,“ dodává.

Jazykové dovednosti v dnešní době představují základní kámen vzdělání a mladí lidé ve věku od 14 do 18 let mají otevřené široké možnosti studia v zahraničí. Nejen studium v USA, ale také v dalších zemích přináší mladým lidem příležitost cestovat, osamostatnit se, zažít nové věci a najít si spoustu nových přátel.

Reklama

Výběr článků

Načítám