Hlavní obsah

Setkání přátel tří obcí hostil Pilníkov

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zářijovou sobotu na pilníkovském školním hřišti připravili zastupitelé města spolu s místními hasiči Setkání přátel tří obcí. Jako hosté a zároveň i soutěžící se zúčastnili, samozřejmě kromě Pilníkova, týmy ze sousední obce Vítězná a z polské gminy Marciszów.

Foto: Jaroslav Blažek

Setkání přátel tří obcí - přivítání

Článek

Na hřišti byly připravené soutěže pro soutěžní týmy z výše uvedených obcí. Soutěžních disciplín bylo celkem dvanáct, z nichž se na hřišti odehrálo deset sportovních disciplín, zbývající dvě kvízové disciplíny proběhly odpoledne v sále restaurace Slunce.

Ze sportovních disciplín se soutěžící utkali například v šipkách, florbalu, pingpongové obíhačce, v hodu polštářem tříčlenných družstev, absolvovali překážkovou dráhu.

Velmi povedená byla soutěž hasičů, kteří připravili soutěž trojčlenných družstev, kdy museli dva členové družstva nejprve nalít vodu do připravené mobilní stříkačky a než se jim to povedlo, třetí člen se oblékl do nepromokavého oblečení sestávajícího z gumových kalhot s botami, kabátu a hasičské přílby. Pak již jen zbývalo naplnit na vzdálenost asi pěti metrů kbelík vodou až po namalovanou rysku – takže jeden člen družstva čerpal vodu, druhý držel proudnici a stříkal do kýble, který držel v ruce poslední člen družstva. Styly plnění tohoto úkolu byly různé, vesměs zajímavé.

Starostové a místostarostové zúčastněných obcí se utkali v pétanque a závěrečnou disciplínou bylo přetahování lanem. Po dopolední sportovní části byl v pořadí obcí první Pilníkov a těsně následován Marciszówem a Vítěznou.

Po sportovních kláních následoval oběd pro všechny zúčastněné, který připravily kuchařky místní základní školy.

Po obědě si účastníci prohlédli výstavu fotografií a obrazů v malé i velké zasedací místnosti na radnici a potom již mohlo začít závěrečné klání. Tentokrát znalostní. Každé družstva vyslalo tři své zástupce, kteří poznávali z krátkých ukázek druhy tanců, například flamenco, paso doble, waltz, tango, ale nechyběl ani valčík nebo polka. Ve druhém kvízu zase jiná trojčlenná družstva poznávala státní hymny států Evropské unie. V těchto disciplínách s převahou zvítězil Pilníkov a získal tak celkové vítězství.

Po celé odpoledne hrál k poslechu i k tanci pan Prokop a odpolední program byl navíc zpestřen několika vystoupeními tanečních skupin. Nejprve vystoupila skupina Starwest, po které následovala skupina Rebels a ZUŠ Trutnov. A poté již přišel čas vyhlásit výsledky nominace Pilníkovského pelikána 2015.

Prvního Pilníkovského pelikána získala Miluška Honcová, kterou navrhovatel (a nejen on) nazval „anděl Pilníkova“ – za celoživotní péči o kostel a okolí a nezištnou pomoc ostatním spoluobčanům.

Všem zúčastněným se Setkání přátel tří obcí líbilo, byla navázána nová a utužena stará přátelství mezi občany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám