Hlavní obsah

Šestadvacetiletá žena zahynula v železničním tunelu pod koly rychlíku

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pátek 4. září v 7:40 hodin došlo v soustavě nelahozeveských železničních tunelů ke střetu projíždějícího rychlíku R675 jedoucího z Děčína do Prahy s osobou pohybující se v kolejišti.

Foto: Martin Tlustý

Soustava nelahozeveských tunelů je dlouhá celkem 355,5 m, první tunel o délce 23,30 m je současné nejkratším železničním tunelem v ČR.

Článek

Provoz na trati byl ihned zastaven a na místo neštěstí vzápětí dorazil Hasičský záchranný sbor SŽDC z Kralup nad Vltavou následovaný profesionální jednotkou z Kralup i Mělníka, jakož i policisty a specialisty z odboru mimořádných událostí SŽDC.

Přivolaný úřední lékař na místě konstatoval, že zranění šestadvacetileté ženy po střetu s rychlíkem R675 jedoucím z Děčína do Prahy nebyla slučitelná se životem.

Neštěstí se stalo v místě veřejnosti nepřístupném nad Dvořákovou stezkou, která se zde jako jediná schůdná cesta vine po jinak nepřístupném levém břehu řeky Vltavy mezi Kralupami nad Vltavou a Nelahozevsí.

Provoz na trati 090 z Kralup do Ústí nad Labem byl v důsledku tragické události přerušen na dvě hodiny, v 10:15 hodin došlo k obnovení provozu na druhé koleji kvůli průjezdu nejdůležitějších čekajících vlaků.

Pasažéři ranního rychlíku byli především za pomoci hasičů SŽDC z vlaku evakuováni na níže položenou Dvořákovu stezku. Po několika stovkách metrů pěší chůze dorazili ke kralupské čtvrti Lobeč, odkud již mohli bezpečně pokračovat na kralupské nádraží.

O nešťastnou náhodu zřejmě opět nešlo. Svědkové nacházející se na kralupském nádraží zmiňují, že prý mělo údajně jít o šestadvacetiletou novomanželku z obce nedaleko Kralup na rozhraní Středočeského a Severočeského kraje.

Dotyčná prý přicestovala do Kralup ráno místní lokálkou a poté se zřejmě pěšky vydala nazpět k nedalekým nelahozeveským tunelům, které bohužel mocně přitahují sebevrahy již od nepaměti.

K obdobným tragickým událostem na téměř identickém místě zde v posledních letech došlo v pondělí 28. června 2010, v neděli 16. září 2012 a naposledy ve čtvrtek 11. září 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám