Hlavní obsah

Senioři podcenili pálení dřevin, požár uhasili jen za cenu popálenin

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrtulník letecké záchranné služby transportoval v sobotu 26. srpna starší ženu do nemocnice kvůli rozsáhlým popáleninám, které utrpěla při požáru travního porostu u Mistřic na Uherskohradišťsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo požáru.

Článek

„Jejího společníka odvezli zdravotní záchranáři s menšími popáleninami do nemocnice v Uherském Hradišti. Na místě požáru travního porostu zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému,“ informoval tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

Spalování dřeva na ohništi spojené podle dostupných informací s opékáním uzenin skončilo požárem okolního travního porostu a popálením dvou seniorů. Oba se snažili požár ještě před jeho oznámením na tísňovou linku krajských hasičů sami uhasit.

„Žena při hašení utrpěla popáleniny na dolních končetinách, ruce a hlavě a muž byl popálen na horní polovině těla. Starší paní musel do nemocnice transportovat vrtulník letecké záchranné služby, muž byl k dalšímu ošetření převezen sanitou,“ upřesnil tiskový mluvčí.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště se po oznámení události dostavila na místo v 12:02 hodin. V době příjezdu hasičů už travnatá plocha nehořela. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření ženy a jejím transportu do vrtulníku. Následně ještě celou zasaženou plochu zkontrolovali, aby vyloučili opětovné rozhoření.

„Přesné okolnosti vzniku události budou nadále zjišťovat vyšetřovatelé. Vše nasvědčuje tomu, že ke vzniku požáru došlo z důvodu podcenění podmínek požární bezpečnosti v tomto teplém a dlouhodobě suchém období,“ dodal Libor Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám