Hlavní obsah

Senior taxi jezdí v Kroměříži za jednotnou cenu, bez ohledu na ujeté kilometry

Novinky, Redakce Novinky

Lidé, kteří v Kroměříži využívají Senior taxi, za jednu jízdu zaplatí jednotnou taxu 30 korun.

Foto: Město Kroměříž

Článek

„Maximální možná cena za jízdu klesla o deset korun. Zákazníci zaplatí 30 korun za jednu jízdu, a to bez ohledu na to, kolik kilometrů najedou a kolik osob vozidlo při jedné jízdě využije. Pokud se tedy domluví více lidí, zaplatí méně. Rádi bychom tímto motivovali k využívání Senior taxi i obyvatele místních částí Kroměříže, kteří tuto službu využívají méně,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Senior taxi mohou využít lidé starší 65 let nebo zdravotně postižení s trvalým bydlištěm v Kroměříži a místních částech města. „Po stanovení ceny za jednu jízdu už zákazníci neplatí cenu za kilometr. Neplatí se ani čekací doba, protože Senior taxi nečeká,“ doplnil vedoucí radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal.

Senior taxi od roku 2017 usnadňuje starším lidem a zdravotně postiženým cesty k lékaři, na úřady či na nákupy. Automobil jezdí ve všední dny od 6:30 až do 15:00. Senior taxi je třeba objednat na telefonním čísle 601 086 101.

Zájem o službu se stále zvyšuje. Zatímco v roce 2017 bylo výjezdů 1196, loni už to bylo 2084 výjezdů. Město loni proto také pořídilo nový vůz pro Senior taxi, do něhož se seniorům a zdravotně postiženým lépe nasedá a vysedá a mají v něm více místa na kompenzační pomůcky.

Reklama

Výběr článků

Načítám