Hlavní obsah

Senátoři úspěšně zvládli čtyři sta kilometrů na kolech

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Promočení a umazaní... Tak vypadala v cíli trojice senátorů, která se vydala na bicyklech na dvoudenní čtyřsetkilometrovou trasu z Třince do Prahy.

Foto: Linda Kroupová

Senátoři na kolech

Článek

Starosta Bohumína a senátor Petr Vícha podal spolu se svými dvěma kolegy ze Senátu za ČSSD, Petrem Gawlasem (obvod Jablunkovsko) a Jozefem Regecem (obvod Blansko) v pátek 29. a sobotu 30. července skvělý sportovní výkon. Na bicyklech urazili z nejvýchodnějšího cípu naší republiky do hlavního města přes 400 kilometrů.

"Byl to úžasný sportovní zážitek, při kterém jsme nasbírali mnoho zkušeností a prověřili nejen svou kondici, ale i stav našich silnic. Vzhledem k počasí i nasazenému tempu to bylo poměrně náročné. Jeli jsme průměrnou rychlostí 27 km/hod a bez větších přestávek. S kolegy jsme se v čele pelotonu střídali a navzájem se motivovali. Počasí nám nepřálo, v pátek jsme vyjeli v dešti a v sobotu jsme absolvovali většinu trasy za silného deště a větru. Jízda nebyla lehká, ale zvládli jsme to a neodradí nás to od příštího výjezdu. Určitě si budeme chtít podobnou akci v příštím roce zase zopakovat,“ řekl bohumínský starosta Petr Vícha.

Trasa vedla po silnicích nižší třídy a na trase se k nim připojili ještě další kolegové ze Senátu ve svých rodných obvodech. Celou trasu absolvoval ještě syn senátora Miloše Malého z Kroměříže, Ondřej, a část trasy i dcera Petra Víchy, Alžběta. Cestou měli dva pády, které se obešly bez zranění, a jeden defekt. 

Konec prvního dne však pro cyklistický peloton neskončil zrovna šťastně. Nedaleko domu Josefa Regece v Černé Hoře na Blanensku, kde si senátoři myli po prvním úseku svá zablácená kola, se totiž střetl náhodný cyklista s nákladním autem.

„Vyběhli jsem mu na pomoc, zavolali záchranku a do příjezdu záchranářů mu zastavovali krvácení a prováděli masáž srdce. Včera jsme se z novin dozvěděli, že bohužel zemřel,“  sdělil smutně Vícha.

Reklama

Výběr článků

Načítám