Hlavní obsah

Sen o tanci se stal skutečností v představení ostravských tanečních klubů

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 7. března v 18 hodin měli premiéru v divadelním sále Domu kultury města Ostravy tanečníci a tanečnice ostravských tanečních klubů sdružení do představení Sen o tanci. Nastudoval je hlavní choreograf a režisér Martin Tomsa podle vlastního scénáře.

Foto: Josef Zajíc

Sen o tanci, Ostrava 7.3.2014: Dívka Zuzana - Zuzana Vítečková, Víla Latinka - Tereza Lysková

Článek

Scénář, režii a hlavní choreografii připravil Martin Tomsa spolu s Kateřinou Vítečkovou z TK KATLEN Ostrava a dalšími vedoucími zúčastněných tanečních klubů. Projekt zaštiťovala umělecká agentura PERFORMING ARTS Ostrava.

Děj začíná na koncertu, kde při poslechu hudby si dívenka jako květ Zuzana (Zuzana Vítečková) začíná představovat různé taneční styly a formace na slyšenou hudbu. Doma koncert stále prožívá a zdá se jí sen.

Ve snu ji víly tance Latinka (Tereza Lysková), Baletka (Barbora Žáčková) a víla Streetka (Markéta Hradilová) začínají svádět k svým tanečním oborům. Jako symbol se na jevišti objevují tenisky, baletní špičky - piškoty a střevíčky ke společenskému tanci. Ve snu tak Zuzana prochází všemi tanečními styly, je přemlouvána, ale stále si nemůže vybrat to své.

Ve druhém dějství ji víly zvou na taneční konkurs, kterého se také zúčastňují již zmíněné taneční skupiny.

V rychlém sledu diváci viděli nejmenší, malé i velké tanečnice Tanečního klubu KATLEN, tanečníky Country Dance Clubu HAZARD Ostrava, FANTASY Crew Street Dance Ostrava, Street Dance Crew ROOTS COMPANY Ostrava a taneční sdružení GALTISH Ostrava.

Inscenace má jednotnou myšlenku, tančí se na vážnou hudbu v rockovém provedení. V závěru diváci nadšeně tleskali všem zúčastněným.

Reprízy představení Sen o tanci uvidí diváci v Karviné, Havířově a Opavě. Umělecká agentura PERFORMING ARTS bude představení Sen o tanci pořádat pro školy jako výchovný koncert pro pochopení různých tanečních stylů a formací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám