Hlavní obsah
Foto: archiv Resvinia

Sekání vína s degustací v Galerii Jakubská

Nemáte-li žádný program na středeční večer 30. března, můžete přijít ochutnat česká i moravská vína do galerie v Jakubské. A nejen ochutnat - mezi obrazy si o něm i něco zajímavého vyposlechnout.

Foto: archiv Resvinia
Sekání vína s degustací v Galerii Jakubská

Prostředí nebylo vybráno náhodou. Ve výstavní síni Alexandra Onishenka měla akce velký ohlas již minulý rok. Jeho novoimpresionistické malby na tmavém plátně se snovými, krajinnými, ale i malostranskými  pražskými motivy podtrhují degustační okamžiky.

To že bude sommelier Marek Babisz stínat hrdla 10 vybraných vzorků vína, tzv. sabrage, už bude jen doplňkem, ale zároveň podívanou, jak seknout, aniž by někdo přišel k úhoně.

Degustace se řídí heslem Snoubením pokrmů a vína. U pokrmu často váháme, čím podtrhnout a zapít jeho chuť. Tady se to dozvíte, příště s e můžete ve společnosti sami blýsknout svými znalostmi.  Vinaři si už zvykli k označení vín dávat i rady k čemu je vhodné ho podávat, ale než prolezete v obchodě regály, můžete po návštěvě takovéto akce jít už najisto.

Více se dozvíte na www.vinoabobule.cz a ve středu od 18. hodin v Galerii Jakubská 744 na Starém Městě pražském.  

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Reklama

Výběr článků