Hlavní obsah

Sedmý ročník festivalu Divadelní svět Brno se hlásí

Novinky, Jiří Smutný

V pondělí 29. února byl zahájen prodej vstupenek na 7. ročník mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno. Vstupenky na vybraná představení lze zakoupit na pokladnách Národního divadla Brno, Městského divadla Brno, Centra experimentálního divadla a divadla Radost, on-line pak na www.divadelnisvet.cz.

Foto: Jiří Smutný

V Redutě zahraje 27.5. Komorní scéna Aréna Slyšení, 30.5. Aréna Bratislava Obeť a 31.5. Městské divadlo Kladno Brémskou svobodu

Článek

Festival se uskuteční ve dnech 27. - 31. května v divadlech Reduta, Radost, Husa na provázku, v Divadle na Orlí, HaDivadle, v Janáčkově i Mahenově a na hudební i činoherní scéně Městského divadla Brno.

„Po úspěšném restartu DSB chceme i v 7. ročníku zachovat akcent na progresivní podoby činoherního, hudebního i pohybového divadla. Vzhledem k současnému dění v Evropě akcentujeme téma uprchlictví a brněnskému publiku zatím nepříliš známou formu dokumentárního divadla. Protože nás v minulém ročníku velmi potěšil zájem o zahraniční představení, přivážíme i letos řadu skutečně exkluzivních divadel a produkcí,“ informoval ředitel NdB Martin Glaser.

Jedním z vrcholů festivalu bude Faust v podání slovinského souboru z Lublaně nebo pohybové představení Europium divadelní skupiny z Řecka. Představí se i Theater Bremen s klasickou inscenací Kafkova Zámku, ozvláštněnou živou hudbou v podání skupiny Kafka Band, složené z českých hudebníků.

Dále se představí například soubor She She Pop z Berlína, Divadlo Andreja Bagára z Nitry, Jihočeské divadlo, Divadlo v Dlouhé, Laterna magika nebo Yael Rasooly z Izraele.

Reklama

Výběr článků

Načítám